logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
De toekomst van architectuur in 100 gebouwenAuteur :
Kushner Marc, meer info


Prijs :
€ 14.95


Omschrijving :


Een paviljoen van papier. Een gebouw dat vervuilde lucht opslokt. Een opblaasbare concertzaal. Een onderzoekslaboratorium dat door de sneeuw kan lopen. We betreden een nieuw tijdperk in de architectuur. We verwachten dat gebouwen meer bieden dan alleen een onderkomen. We willen dat ze ons inspireren; iets doen voor het milieu; onze zintuigen versteld doen staan en voorzien in de behoeften van een gemeenschap. Dit wordt allemaal mogelijk door nieuwe technologie en nieuwe materiaalgebruik.
 
In dit boek zijn de innovatiefste gebouwen van nu en morgen verzameld. Ze zijn afkomstig uit alle zeven continenten (om te zwijgen van andere planeten) en bieden een mondiaal perspectief op de wereld die komen gaat. Op elke pagina zie je de branie, verwondering en bevlogenheid van de inspirerendste gebouwen van de wereld, en de vragen die ze oproepen:

Kan een gebouw ademen?
Kunnen we in één dag een wolkenkrabber bouwen?
Kunnen we een huis 3D-printen?
Kunnen we leven op de maan?

Dit boek met zijn prachtige beelden en geestige inzichten is een onmisbare gids naar de toekomst die om ons heen wordt gebouwd – een toekomst die er meer dan ooit toe doet.

De toekomst van architectuur in 100 gebouwen

Davidsfonds / Harde kaft - 166 p. / 12,5 x 17,7 cm

ISBN nummer :
9789059087323


:: Bestel