logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Black FilmeditieAuteur :
Bracke Dirk, meer info


Prijs :
€ 24.99


Omschrijving :


De filmeditie van BLACK bundelt de boeken BACK en BLACK van Dirk Bracke, één van de meest succesvolle jeugdauteurs in Vlaanderen. In deze speciale uitgave vind je exclusieve setfoto's, callsheets, interviews en een voorwoord van regisseurs Adil El Arbi en Billal Fallah. 

BLACK
Sinds ze met The Black Bronx optrekt, heeft Mavela een veel opwindender leven. Gedaan met school en braaf studeren. Bij de jeugdbende van X vindt ze een nieuwe thuis. Ze staat er niet echt bij stil dat haar nieuwe vrienden een slechte reputatie hebben. Voor ze het goed en wel beseft, doet Mavela mee met hun 'spelletjes': vandalenstreken, diefstallen, vechtpartijen, ... Elke dag opnieuw terroriseren ze samen de stad. Maar dan ontmoet Mavela Marwan, een jongen van een andere bende. Hij overdondert haar. Kan ze echt verliefd worden? Op iemand van een andere bende? Ze weet wat haar te wachten staat als de leden van The Black Bronx dit ontdekken...

BACK
Na die ene vreselijke nacht keert Mavela met opgeheven hoofd terug naar de bedenleden van The Black Bronx. Of lijkt dat alleen maar zo? Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren. Verboden liefdes worden keihard afgestraft, dat heeft Mavela nu heel goed begrepen...  The Black Bronx is én blijft haar thuis. Maar het gaat van kwaad naar erger. Een bendeoorlog met de rivaliserende The Black Panters lijkt onafwendbaar. Het geweld, de diefstallen en vergeldingen worden grimmiger. De politie zit hen op de hielen. Mavela beseft steeds meer dat ze in de straatbende van X niet op haar plaats zit. En ze blijft Marwan missen ... Maar hun liefde is een afgesloten hoofdstuk: ondenkbaar en gevaarlijk!

Black Filmeditie, sleeve met Black + Back.
Softcover - va 14 j.

Lees hier alles over de film en volg alles op Facebook en Twitter !
Filmfestival Toronto: Winnaar Dropbox Discovery Award ! 
Film Fest Gent: Winnaar Port of Ghent Publieksprijs !
Black is ook geselecteerd voor het Tallinn Black Nights Film Festival.

Lees hier de recensie van De Boekenkast. 

ISBN nummer :
9789059086272


:: Bestel