logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Door Vlaamse veldenAuteur :
Reyntjens Annemie, meer info


Prijs :
€ 24.99


Omschrijving :


De Eerste Wereldoorlog liet in Vlaanderen een indrukwekkend patrimonium achter, veel te uitgebreid helaas voor één boek.
Specialisten selecteerden een aantal bijzondere hoogtepunten uit dat WO I-erfgoed, die tot u komen in woord en beeld. Het boek is doorspekt met ontroerende verhalen en verbluffende fotografie van toen en nu.

We houden halt in Halen, waar tijdens de Slag der Zilveren Helmen de enige Belgische overwinning zonder hulp van de geallieerden op Duitse troepen werd genoteerd. We vertellen alles over 'Bloednacht' in Aarschot en de schande van Leuven, en uiteraard komt ook de derde Vlaamse 'martelaarstad' Dendermonde uitgebreid aan bod. Ontoering heerst in Mechelen, Lier en Veltem-Beisem. In Antwerpen wordt o.a. dieper ingegaan op het lot van de Duitse Joden aldaar. Uiteindelijk belanden we, vermoeid van de zwaarbeladen tocht, op de met soldatenknoken dooraderde boden van de Westhoek, en ook hier doen we wat we niet laten kunnen: u verrassen ùet ee, eigenzinnige keuze van oorlogsplekjes, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

Door Vlaamse Velden is het zesde deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 6 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.
Ook in deze reeks:
Door Vlaamse velden - Boeiende oorlogsplaatsen, van Aarschot tot Zillebeke.
Hardcover - 253 p.

ISBN nummer :
9789059086043


:: Bestel