logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
De Belgische kustAuteur :
Corremans Luc , meer info
Reyntjens Annemie, meer info


Prijs :
€ 24.99


Omschrijving :

Niet alleen de Westhoek, ook de Belgische kust staat voluit in het teken van ’14-’18. Van Knokke tot De Panne vinden we een resem plekjes die de Grote Oorlog in herinnering brengen. We starten in Knokke, waar we o.a. inzoomen op het ontroerende relaas van de charmante verzetsheld Leander Waeghe. In Zeebrugge betreden we de St. George’s Day-wandeling en in Blankenberge gaan we langs bij het graf van de ultieme Engelse held, Victoria Cross laureaat George Bradford. In Oostende bezoeken we Domein Raversijde en batterij Aachen, de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit WO I, en in Nieuwpoort staan we stil bij het verhaal van de onderwaterzetting van de Ijzer, beslissend feit in de oorlog. Wat verder is er de ultieme bloemenpracht op Coxyde Military Cemetery, uitgeroepen tot mooiste WO I-begraafplaats in België. We eindigen in De Panne, waar koninging Elisabeth in Hospitaal L'Océan een handje toestak.

In deze editie is vooral de zee de baas, met o.a. aandacht voor de Duitse U-boten en de raids op Oostende en Zeebrugge. Het dagboek van Vindictive-kapitein Alfred Carpenter, een van de helden van de raid op Zeebrugge, maakt het plaatje van dit unieke boek compleet.

De Belgische Kust is het vijfde deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 6 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.
Ook in deze reeks:
De Belgische Kust - '14-'18-erfgoed van Knokke tot De Panne
Hardcover - 285 p.
 

ISBN nummer :
9789059086036


:: Bestel