logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Eerste hulp bij klimaatverwarringAuteur :
Boussemaere Pieter, meer info


Prijs :
€ 29.99


Omschrijving :

De klimaatwetenschap heeft het alsmaar moeilijker haar boodschap aan de man te brengen. Niet alleen hinkt het onderwijs achterop, in heel wat landen kanten politici en opiniemakers zich steeds harder tegen de bevindingen van klimaatonderzoekers. 

Wat moeten we daarvan denken? Zou het dan toch allemaal wel meevallen met de opwarming van de aarde? 

In Eerste hulp bij klimaatverwarring bekijkt Pieter Boussemaere het klimaat vanuit een historische invalshoek. Hij geeft een overzicht van ons klimaat in verleden, heden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse errond en de duizelingwekkende belangen waarin het verstrikt raakte.

Ontdek waarom die vele kleine beetjes uiteindelijk toch niet zullen helpen. Waarom onderwijs rond de klimaatverandering een dringende noodzaak is. Waarom we veel meer moeten investeren in ‘schone’ energie. Maar vooral: waarom de klimaatopwarming geen milieuprobleem is, maar een politiek-economische keuze waar grote financiële belangen tegenover staan.

"De ernst van het klimaatprobleem kan niet genoeg onderstreept worden. Dit boek geeft een helder en toegankelijk overzicht van de meeste recente wetenschappelijke stand van zaken. Een aanrader om de aard en de omvang van de klimaatsverandering beter te begrijpen en in te schatten wat we moeten doen om de zwaarste gevolgen te voorkomen." - Prof. dr. Philippe Huybrechts, Hooglereaar klimatologie VUB, lid van IPCC (België)

"Verandering begint bij weten. Weten wat er aan de hand is en wat eraan gedaan kan worden. Daar is dit boek perfect voor: Laat de jonge generatie het aub beter doen dan de vorige!" - Francesca Vanthielen, actrice en precentatrice.

"Laat ons allemaal nog snel dit Eerste Hulp handboek lezen. Vooraleer we de ambulance moeten roepen, om enkel nog vast te stellen dat we veel te lang gewacht hebben" - Nic Balthazar, televisiemaker.

"Vlot geschreven boek over klimaatverandering, doorspekt met leuke, veelal historische anekdotes, wat het verfrissend anders maakt dan veel andere boeken over dit boeiende en belangrijke onderwerp." - Dr. Ir. Bart Verheggen, docent aardwetenschappen en klimaatverandering Amsterdam University College (Nederland).

"Een geslaagde poging om een geladen en vervuild debat van de stemmingmakkerij te ontdoen." (De Standaard, 27-11-15) 

ISBN nummer :
9789059086166


  DeStandaard der Letteren - 27 November 2015 - 5599 kb
 Boer&Tuinder - Augustus 2015 - 98 kb
 Leesfragment - 1735 kb


:: BestelCursussen :
Vier miljard jaar aarde
Evenementen & activiteiten :
Eerste hulp bij klimaatverwarring [Tournee]