logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
AntiheldenAuteur :
Welten Joost, meer info


Prijs :
€ 49.99


Omschrijving :


Revolutie en oorlog zijn al wat de klok slaat in de Franse Tijd (1794-1815). De dynamiek van die periode is grenzeloos. Overal stort de oude wereld in en begint de moeizame opbouw van een nieuw soort samenleving. Hoe houden gewone mensen zich staande in een tijd waarin alle zekerheden wegvallen?

Beleef mee hoe antihelden van allerlei slag overleven in crisistijd. In niet eerder ontdekte brieven, dagboeken en kronieken geven zij zichzelf bloot: verlangen, hartstocht, overspel, seks, werken, wonen, geloven, lijden en sterven komen samen in indringende levensverhalen. Kijk door de ogen van een havenarbeider, kanaalgraver, koetsier, koster, student, rentenier, apotheker, soldaat en officiersvrouw en ontdek een wereld die verrassend dicht bij je staat.

De honderden authentieke, veelal nooit eerder gepubliceerde illustraties, nemen je helemaal terug naar de Franse Tijd. Een intiemere inkijk in het dagelijkse leven van tweehonderd jaar geleden kreeg je nog nooit.

Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon

Davidsfonds / Harde kaft - 382 p. / 25 x 27 cm


Beluister hier het radio-interview met Koen Fillet voor het Radio1 programma de interne keuken en lees de lovende recensies op het grootste Nederlandstalige digitale geschiedenisplatform Historiek en in het weekblad 't Pallieterke.

ISBN nummer :
9789059086067


  Leesfragment - 398 kb


:: BestelCursussen :
Napoleon en Vlaanderen