logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Het is een beetje stiller nu en ik hoop wat te kunnen slapen... Fotoshoot WO IOOAuteur :
Mol Nick, meer info
Delameilleure Philippe, meer info


Prijs :
€ 34.99


Omschrijving :


Langs de westelijke frontlinie is het strijdgewoel van een eeuw geleden tastbaar aanwezig. De littekens van de Grote Oorlog staan in het landschap gegrift. Die onuitwisbare beelden hebben dan ook een diepe indruk gemaakt op fotograaf Nick Mol. Hij reisde de westelijke frontlinie af, van Nieuwpoort over Pfetterhouse (Frankrijk) tot Italië.
Op zijn weg vond hij beladen locaties, vaak nog bezaaid met oorlogstuig, schuilplaatsen en kraters, maar ook stille getuigen, zoals begraafplaatsen, herdenkingstekens en -monumenten.

De unieke historische verhalen van Philippe Delameilleure maken de confrontatie met de verstilde beelden van Nick Mol huiveringwekkend realistisch.

Het is een beetje stiller nu en ik hoop wat te kunnen slapen..., een verrassend en ontroerend beeld van hoe die Grote Oorlog ook vandaag zichtbaar blijft.

Nick Mol en Philippe Delameilleure zijn allebei lid van de Western Front Association (WFA). Naar aanleiding van de honderste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog hebben ze een opmerkelijk herdenkingsinitiatief: tot 11 november 2018 plaatsen ze wekelijks op de website Fotoshoot WOI00 drie foto's en artikels die een link hebben met de Grote Oorlog. Een selectie van 200 spraakmakende foto's die met elk een apart verhaal zijn gebundeld in dit boek.

Het is een beetje stiller nu en ik hoop wat te kunnen slapen... Fotoshoot WO IOO

Davidsfonds / Harde kaft - 240 p. / 25 x 19 cm

ISBN nummer :
9789059086081


:: Bestel