logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
De PigmentrouteAuteur :
Van Cauteren Hilde , meer info


Prijs :
€ 17.50


Omschrijving :

‘Toen dit verhaal begon, lag ik opgekruld als een bolletje te slapen in het midden van de wereld. Van daaruit probeerde mijn familie gedurende honderden jaren, van vader op zoon, de wereld vorm te geven op papier. Maar daar komt nu een einde aan. Ik ben de laatste telg van het geslacht Aditi, de oude, beroemde cartografenfamilie. Bij mij stopt het.’

Cobi Aditi wil cartograaf worden, net als haar voorvaderen. Maar op haar veertiende verlaat ze het ouderlijke huis. Ze heeft geen keuze: op haar voeten verschijnt een route in pigmentvlekken, die haar elke dag verder dwingt. Onderweg krijgt Cobi het gezelschap van de zwijgzame Per. Ze komen terecht in woelige grensgebieden en tentenkampen vol vluchtelingen. Daar ontdekt Cobi dat kaarten niet altijd betrouwbaar zijn, zelfs niet als ze door een Aditi getekend zijn. Ze gaat ver om de fouten van haar familie te herstellen. Zo groeit ze uit tot een sterke jonge vrouw die eigen keuzes maakt, los van familietradities.

De pigmentroute is een intrigerend verhaal vol kleurrijke pigmenten, bijzondere ontmoetingen en avonturen. Het is de tweede jeugdroman van Hilde Van Cauteren die eerder met Het naveltheater genomineerd was voor de Zoute Zoen Publieksprijs 2010.

Meer info: http://pigmentroute.com/  en https://www.facebook.com/Pigmentroute


'Hilde Van Cauteren levert hier een prachtig haast poëtisch geschreven boek in een jonge, heldere maar krachtige taal die menig jongere maar ook volwassen lezer de kans geeft ‘even’ stil te staan en na te denken over de ‘Waarheid.’ (Jan Stevens)
(Lees de volledige recensie via https://www.facebook.com/Boekensite?ref=stream&hc_location=stream
 

ISBN nummer :
9789059085367


  Download 1 - 244 kb


:: Bestel