logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Logboek van de KoggeAuteur :
Vandevorst Kris, meer info
Jacobs Tinne, meer info


Prijs :
€ 14.95


Omschrijving :

Graafwerken van het Deurganckdok, een zijarm van de Schelde, legden in 2000 een kogge bloot. Het middeleeuws schip, uit massief eikenhout, was zo’n 21 meter lang en 7 meter breed en bevond zich in uitzonderlijk goede staat. Al gauw rezen de eerste vragen. Hoe komt zo’n groot schip  in de regio van Doel terecht? Op haar kop dan nog! Sinds wanneer ligt het daar? En wat kan deze unieke vondst ons leren over het verleden?

Kogges waren het transportmiddel bij uitstek voor de middeleeuwse Hanzekooplieden. Door hun vlakke bodem hadden deze schepen een grote laadruimte en konden ze enorme ladingen vervoeren. Maar ze deden niet alleen dienst als internationale handelsschepen. Regelmatig kwamen ze ook van pas tijdens oorlogen.

De vondst van De Kogge in het Deurganckdok is van groot belang. Na jarenlang archeologisch en natuurwetenschappelijk onderzoek geeft het schip haar geheimen prijs. In dit boek bericht De Kogge zelf over haar indrukwekkende geschiedenis. Je achterhaalt samen met haar waar ze overal zoal aangemeerd kan hebben en wat  er mogelijks in haar laadruimte lag, je leest over hevige stormen en overstromingen en je leert meer over het drukke handelsverkeer in de veertiende eeuw.
 

ISBN nummer :
9789059085305


:: BestelCursussen :
Schapenboeren, Vikingen en vissers