logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Wulpse wijven, geile gastenAuteur :
Jongen Ludo, meer info
Meuwese Martine, meer info
Veldhoen Bart, meer info
Voorwinden Norbert


Prijs :
€ 32.50


Omschrijving :

Haar brede, zijden hoofdband zat iets te hoog op haar voorhoofd; haar ogen waren zeker wulps; haar tot dunne boogjes geplukte wenkbrauwen waren zwart als jeneverbessen. Ze zag er lekkerder uit dan de vroeg rijpende jutteperen en zachter dan lamswol.

Het beeld van de hoofse, zedige middeleeuwen wordt in dit boek helemaal overboord gegooid. Wulpse wijven, geile gasten bundelt meer dan veertig pikante, erotische tot zelfs schunnige verhalen, raadsels, gedichten en liederen. Je leest over listige, overspelige vrouwen, over een jonge knaap die geld verdient aan het liefdesspel, en over nonnetjes die in het badhuis op zoek gaan naar verlossing.

Eenvoudige plots, een beperkt aantal personages zoals de bedrogen echtgenoot, de overspelige vrouw en haar minnaar, humor en erotiek: dat zijn de ingrediënten van een middeleeuwse Schwank of boerde. Deze amusante verhalen werden door specialisten in de middeleeuwse letterkunde bijeengebracht en vertaald uit het Oudfrans, Middelnederlands, -hoogduits en -engels naar het hedendaags Nederlands. De teksten worden aangevuld met pikante afbeeldingen uit de middeleeuwse kunst. De allerstoutste zitten voorlopig nog verstopt in gesloten katernen en die kan je zelf ontdekken. Rode oortjes gegarandeerd!


"Het hele boek is mooi vormgegeven met tal van seksueel getinte illustraties.' (Dub.uu.nl)
"Een bloemlezing van allerlei zinneprikkelende verhalen en ondeugende afbeeldingen uit de middeleeuwen, waaruit blijkt dat zowel ridders als boeren, maar ook edellieden én geestelijken zich van slag om slnger te buiten gingen aan vuile manieren" (P-Magazine)
 

ISBN nummer :
9789059085251


  Inkijken - 364 kb


:: Bestel