logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
De muizenvalAuteur :
Janssens Geert, meer info


Prijs :
€ 14.95


Omschrijving :

Waarom zijn de economen er niet in geslaagd om de huidige financiële crisis te voorspellen? Waarom loert de volgende al om de hoek? Waarom leren we niets uit de vorige crisissen?
In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd waarom de gangbare verklaringen voor de crisis niet volstaan om ons voor te bereiden op een veiligere toekomst. Blijkbaar lijdt de mens aan een hardnekkig onvermogen om te leren uit zijn fouten. Want ook de goede huisvader laat zich keer op keer als consument, belegger of spaarder in de luren leggen en trapt telkens opnieuw in de val van de crisis.

Zelfs doorwinterde economen en professionals gedragen zich vaker als volstrekte financieel analfabeten dan ze zelf beseffen. Het is maar pas wanneer we de economische wetenschap doorspekken met inzichten uit de biologie en de psychologie dat we uitzicht krijgen op een menselijker en meer duurzaam kapitalisme. Auteur Geert Janssens is hoofdeconoom bij het ondernemersplatform VKW.

In De Muizenval buigt Geert Janssens zich over de grote financiële crisis. Hij stelt geen schuldigen aan de kaak, maar probeert te achterhalen wat we met z’n allen fout deden. De vaak roekeloze financiële sector moet, volgens Janssen, tegen zichzelf worden beschermd. Maar dat geldt eveneens voor de kleine spaarder met zijn gebrekkige financiële kennis, die blindweg mee stapte in de al te fraaie beleggingsproducten van een IJslandse bank.

'"De Muizenval" is een bijzonder welgekomen boek.' – Rik Van Cauwelaert

Geert Janssens over zijn boek op Kanaal Z

ISBN nummer :
9789058269997


:: BestelEvenementen & activiteiten :
De muizenval [Tournee]