logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Aan de achterkant was alles in ordeAuteur :
De Schepper Samuel Dali , meer info


Prijs :
€ 22.50


Omschrijving :

“Wat wil je later worden?” vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek.
“Later als ik groot zal zijn?” aarzelde ik, “dat weet ik nog niet.”
Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde.


Samuel Dali De Schepper wordt geboren als meisje, maar voelt zich al sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt. Na enkele geslachtsaanpassende ingrepen wordt hij ook uiterlijk een man.

In dit boek spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld en belicht hij alle stappen in zijn transitie. Zijn verhaal, vlot geschreven en boordevol humor, is een echte eyeopener en laat je stilstaan bij het stereotype hokjesdenken over man en vrouw.

Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid, waarover weinig geweten is. Toch zijn er steeds meer meldingen van mensen die ontevreden zijn met hun geboortegeslacht. Dit boek is een leidraad voor al wie zijn gender in vraag stelt, maar ook voor familie en vrienden van transgenders en hulpverleners kan het een bron van informatie en steun zijn.

Het boek is doorspekt met songquotes: muziek speelde een belangrijke rol in het emotionele proces dat Samuel doorliep. De citaten scheppen sfeer en duiden meteen hoe Samuel zich in een bepaalde periode voelde. De hele playlist van het boek kan je beluisteren via Deezer.

Lees ook zijn blog: samueldali.skynetblogs.be

Samuel De Schepper was te gast in Café Corsari om te praten over zijn boek. Bekijk hier het interview. 

ISBN nummer :
9789058269966


  Leesfragment - 2064 kb


:: Bestel