logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
KieuwAuteur :
Maaskant Saskia, meer info


Prijs :
€ 19.95


Omschrijving :


 'Als je vrienden wilt zijn, vertel je je geheim’, zei ik moedig.
Kay plukte bedenkelijk aan zijn sjaaltje.
‘Vrienden hebben geen geheimen voor elkaar’, voegde ik eraan toe.


Filia is opgegroeid bij oma. In het dorp kwamen ze niet, en buiten de boodschappenbezorger Waldemar kwam er nooit bezoek over de vloer. Wanneer oma sterft, lijkt het huis nog donkerder te zijn dan anders. De eenzaamheid spoelt in golven over Filia heen. Haar enige afleiding is het dagboek dat oma haar naliet, vol bizarre herinneringen aan een buitengewone jongen met een ongelooflijk geheim. Is hij de reden dat oma zich afsloot van de buitenwereld? 

Maar dan trekt Kers plots ongevraagd bij haar in. Kers is een opgewekte flapuit die licht en vrolijkheid in huis brengt. Ze woedt als een storm door Filia’s leven en dwingt haar naar buiten, de echte wereld in. Filia bloeit op, durft zelfs contact te maken met Waldemar, maar net dan houdt Kers iets voor haar achter...

Kieuw is een sprankelend verhaal vol vaart en spanning. Over warme, innemende personages en herinneringen met een flinter van een sprookje. Een sfeervol boek voor jongeren en volwassenen die van een vleugje mysterie houden. Saskia Maaskant (Sommelsdijk) debuteerde met het spannende fantasy-verhaal De Verteller van Beorga.

Volg al het nieuws over 'Kieuw' op http://www.facebook.com/kieuwboek

"Dit boek slaat als een golf over je heen. Want als je eenmaal begonnen bent met lezen, wil je zwemmen!"  (De Leestafel)  - De volledige recensie lees je op De Leestafel.

"Saskia schrijft alsof haar leven ervan afhangt. Ik stond niet te trappelen om haar te gaan lezen, maar ik ben om: na twee bladzijden wilde ik alleen maar meer." (Jan van Damme) - De volledige recensie lees je op Zeelandgeboekt.

"Het is een intrigerend boek met bijzondere beelden en prachtig uitgegeven met illustraties in een schitterende 'goudvis'-okergele kleur die de sprookjesachtige sfeer van het verhaal naar een hoger niveau tillen." - De volledig recensie lees je op deBoekensalon.nl 

"Haar personages zijn intrigerend en overtuigend, haar taal is scherp en sterk, met mooi gebeitelde zinnen en stiltes op precies het juiste moment. De lezer mag zelf invullen, de schrijver geeft alle ruimte aan de spanning en verbeelding." (De Leeswelp)
 

ISBN nummer :
9789059085183


  Dompel je onder in de sfeer van Kieuw! - 251 kb


:: Bestel