logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
De glimlach van de kunstAuteur :
De Donder Vic, meer info


Prijs :
€ 39.95


Omschrijving :

Waar je ook bent ter wereld, een glimlach heeft overal dezelfde betekenis. Het is een signaal van blijheid, één van de zes basis-emoties die universeel en aangeboren zijn. Geen wonder dat de glimlach in al zijn varianten opduikt in de wereldkunst. In alle beschavingen, van de prehistorie tot vandaag tref je lachende gezichten aan op talloze kunstwerken.

Die glimlach in de kunst is de aanleiding voor een uniek boek dat kunst, geschiedenis en filosofie met elkaar verbindt. Centraal staan twaalf kunstwerken waarop telkens iemand glimlacht. De auteur selecteerde zorgvuldig: hij bespreekt werken uit alle continenten, van verschillende matière, uit alle tijden en  uit verschillende culturen.

Rond elk werk wordt een web van intrigerende verbanden en verrassende links gesponnen. Grasduinend in de wereldkunst neemt dit boek je zo mee op een boeiend avontuur. Onderweg spring je van het surrealisme naar het hellenisme, van getatoeëerde Polynesiërs naar bloemenjonkers in Korea, van het zestiende-eeuwse rijke Antwerpen naar het achttiende-eeuwse mondaine Parijs.

De glimlach van de kunst is een huzarenstuk. Een prachtig kijk- en leesboek, boordevol illustraties, om uren in te bladeren en te verdwalen.

VIC DE DONDER studeerde wijsbegeerte en was journalist bij De Standaard en Het Nieuwsblad. Zijn eruditie op zovele domeinen van kunst en cultuur komt in dit werk volop tot uiting.


Hardcover, gebonden - 320 p.
Formaat 24 x 27 cm

ISBN nummer :
9789058268921


:: Bestel