logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
NeroAuteur :
Van Overmeire Sam, meer info


Prijs :
€ 27.50


Omschrijving :

De Romeinse keizer Nero staat in de geschiedenisboeken gebeiteld als een krankzinnige tiran die bekendstond voor zijn fanatieke christenvervolging en enorme wreedheden. Wat weinigen echter weten is dat dit alom bekende beeld van de keizer gebaseerd is op de verhalen van enkele antieke auteurs die vijandig stonden tegenover Nero. Daarom worden de beweringen van de Romeinse en Griekse auteurs in deze biografie voortdurend kritisch ontleed, onderling vergeleken en geconfronteerd met ander bronnenmateriaal zoals munten, beelden en inscripties. Op die manier kunnen we de echte Nero leren kennen.

Naast de biografie wordt er in dit boek ook uitgebreid aandacht besteed aan Nero’s heerschappij en zijn verwezenlijkingen als keizer. Ook zijn liefde voor poëzie, theater en muziek komt aan bod. Met 15 antieke inscripties en verhelderende afbeeldingen.

Historicus en archeoloog Sam Van Overmeire (Brussel) schreef al meerdere wetenschappelijke artikels over keizer Nero. In 2010 verbleef hij aan de Academia Belgica in Rome voor onderzoek rond het imago van Nero. Momenteel werkt hij als wetenschappelijk medewerker aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel.

ISBN nummer :
9789058269683


  Voorpublicatie uit EOS MEMO - 634 kb


:: Bestel