logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Padre!Auteur :
Schoemans Roger, H., meer info


Prijs :
€ 24.95


Omschrijving :


Onder de pastorie van Sint-Remigius wordt een graf ontdekt met het skelet van een vrouw. Ze was zwanger toen ze stierf. Rondom haar legerattributen uit de Eerste Wereldoorlog. Wie is dit meisje? Hoe is ze aan haar einde gekomen? En wat heeft de bijna zalig verklaarde kapelaan en missionaris ‘Padre’ Petrus Doornaert hiermee te maken?

Met behulp van een archeologisch team en een nieuwsgierige dorpsheemkundige spitten Joosten en Schraepen in het duistere verleden van de parochie. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op oude familieverhalen, onderdrukte wraakgevoelens en vooral veel geheimen.

Het tiende intrigerende verhaal van het journalistenduo Geo Joosten en Piet Schraepen toont hoe het verleden leeft in het heden. Sommige dingen kunnen jaren later nog aan het licht komen en gerechtigheid zal hoe dan ook geschieden… In deze nieuwe thriller gaat Schoemans op zoek naar het ware verhaal achter de mysterieuze feiten. Tegen de achtergrond van het Haspengouwse landschap trachten de journalisten opnieuw een spannende zaak tot een goed einde te brengen.


"Het werk van Schoemans staat moeiteloos naast dat van driesterrenauteurs. Schoemans schrijft bedrieglijke heimatromans. De eigen straat, de eigen akker is de slagader geworden van universele gedragspatronen. Boon op zijn Limburgs. Niet om terug te keren naar de vaste orde van de dorpsmentaliteit, wel om het onvervangbare te herontdekken in de waan van de dag. 'Padre!' is vanuit dat oogpunt een tour de force. Zonder aanmatiging, zonder uitglijers, zonder overdrijvingen, zonder flauwe grappen. Nauwgezet onderbouwd, ingenieus plot, loslopende reporterstijl, rake typeringen, perfekte rekonstruktie van de plaatselijke mentaliteitsgeschiedenis. Schoemans heeft zijn vleugels niet verbrand, en zweeft monkelend over de wriemelende massa van in bedwang gehouden, maar innerlijk warme dorpelingen. Schoemans is de meester van de kleinsteedse nukkigheden." (Knack

 

ISBN nummer :
9789063066383


:: Bestel