logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Diep in het woud. Verzamelde verhalen van OvidiusAuteur :
De Cock Michael, meer info


Illustrator :
Dendooven Gerda, meer info


Prijs :
€ 24.95


Omschrijving :

Naso moet na een ruzie met de koning zijn huis en stad verlaten. Hij komt terecht in het allerlaatste dorp van het rijk, waar de wereld eindigt. Daar schrijft hij, elke dag een nieuw verhaal. Over iemand die anders wordt, en anders wordt, en anders wordt.
 
Hij schrijft over koning Midas die ezelsoren kreeg en over de onvoorzichtige jager Actaon die door Diana in een hert wordt veranderd. Hij vertelt het ontroerende liefdesverhaal van Orpheus en Euridike en laat je kennismaken met twee zussen die vogels worden.
 
De Metamorfosen van de Romeinse dichter Ovidius liggen mee aan de basis van onze westerse cultuur. Zijn wonderlijke verhalen over gedaanteveranderingen inspireerden door de eeuwen heen tal van kunstenaars. Michael De Cock bewerkte de verhalen voor een hedendaags en jeugdig publiek en verweeft die verhalen met de geschiedenis van schrijver Ovidius. Om bij te dromen, te huiveren, te rillen, te lachen en te blozen. Schitterend geïllustreerd door Gerda Dendooven. Samen herwerkten ze al de Griekse Odyssee in De lange weg naar huis en het verhaal van de Minotaurus in Vliegen tot de hemel.
 
‘In "Diep in het woud" plukte Michael De Cock 16 verhalen uit Ovidius’ "Metamorfosen".  Je kan op de begeleidende CD ook luisteren naar het hoorspel. Gerda Dendooven vertolkt treffend de sfeer van de verhalen.’ (Verteleens)

ISBN nummer :
9789059083929


  Lees hier een fragment - 779 kb


:: Bestel