logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
BastilleAuteur :
Schoemans Roger, H., meer info


Prijs :
€ 22.50


Omschrijving :

Bij gebrek aan echt nieuws maakt fotojournalist Geo Joosten een reportage over de legendarische Cas Bezas, een monument uit de politiek-sociale beweging. Cas verrast Geo door fel uit te vallen tegen plannen om een complex met luxeflats voor bejaarden te bouwen. Het is een oorlogsverklaring aan zijn oude strijdmakker, minister van Staat Francis Clevemunt.

Fotograaf Joosten en verslaggever Piet Schraepen willen uitzoeken wat er tussen Bezas en Clevement is foutgelopen. Ze tuimelen in een afgrond van corruptie en zwarte oorlogskassen. Op zoek naar de waarheid worstelen ze met de tentakels van de schimmige Zwitserse NV Les Associés de la Bastille en met de even verdachte vzw Moeder der Heilige Smarten. Ze ontmoeten een corrupte magistraat, een gewezen nazi, een ex-non, een erfenisjager en een luxehoer. En dan worden ze geconfronteerd met een mysterieuze moord die niet opgehelderd mag worden.

Bastille is SCHOEMANS’ zevende actiethriller met het journalistenduo Joosen en Schraepen in de hoofdrol. De achtergrond van het mooie Haspengouwse landschap staat in bitter contrast met de vernietigende geheimen die opduiken uit de schaduw van het verleden.

‘Hoe meer verhalen van fotograaf Joostens en reporter Schraepen Schoemans verzint, hoe beter ze worden. Vakwerk met klasse, een meeslepend thrillerverhaal over corruptie en wraak bij bepaalde klassen en milieu’s, met een scherpe pen geschreven.’ (Serial Thriller)

ISBN nummer :
9789063066079


:: Bestel