logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
MombakkesAuteur :
Van Ranst Do, meer info


Prijs :
€ 15.95


Omschrijving :

Vastenavond 1978. Zoals elk jaar komen er gekken langs in het huis van Frank. Nu hij vijftien is, wil hij er eindelijk een keer bij zijn. Hij heeft het allemaal gepland, van het wachten tot zijn zusje slaapt, tot het opengooien van de woonkamerdeur en zeggen dat hij wil deelnemen aan het feest. Deze keer laat hij zich niet wegsturen.

Maar wie zijn die Vastenavondgekken en wat doen ze? Waarom doet Mercedes zo geheimzinnig en waarom vertellen zijn ouders hem niets? De weg van zijn bed naar beneden is lang. Het geeft Frank de tijd om na te denken. Over zijn hoogst bijzondere vader, zijn excentrieke opa en het keldervolk van weleer. Of over Diederik, zijn broer die maar half is en die wegliep om nooit meer terug te komen. En over de grote schande, die als een deken over hun huis hangt en de wereld angstvallig buiten houdt.

Frank vindt een plek op de eerste rij, vanwaar hij zijn ouders kan zien en de mysterieuze gekken. Hij wacht er tot zijn ouders de gekken ontmaskeren. Of gaat het dit jaar andersom?

In dit intrigerende en meeslepende verhaal van DO VAN RANST vallen alle maskers af. Zijn vorige boek Moeders zijn gevaarlijk met messen werd bekroond met een Boekenleeuw, de Inclusieve Griffel 2008 en de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2008.

'Dit originele, verrassende en beeldrijke verhaal is een aanrader met een ster voor adolescenten op zoek naar literatuur.’ (Kerk en Leven)

ISBN nummer :
9789059083448


  Lees hier het eerste hoofdstuk al! - 542 kb
 Lees hier een recensie van Mombakkes - 46 kb


:: Bestel