Unieke actie voor Davidsfonds-leden!

Boeken Edward.png

Unieke actie voor Davidsfonds-leden!

Gepubliceerd door Davidsfonds op 24 juni 2024

Sinds 2008 publiceert Edward De Maesschalck zijn magnus opus: De graven van Vlaanderen, De Bourgondische vorsten, Oranje tegen Spanje, Het strijdtoneel van Europa. Met jouw hulp kan daar binnenkort een vijfde deel bijkomen. Doe je mee?

Sinds 2008 publiceert Edward De Maesschalck zijn magnus opus: De graven van Vlaanderen, De Bourgondische vorsten, Oranje tegen Spanje, Het strijdtoneel van Europa. Misschien pronken deze vier prestigieuze titels over de soms turbulente geschiedenis van Vlaanderen wel in jouw boekenkast? Misschien woonde je de voorbije jaren een lezing bij of volgde je een cursus waarin Edward De Maesschalck in zijn onvolprezen retoriek jou wist te boeien?

Dit vierdelige meesterwerk wordt binnenkort aangevuld met een nieuw sluitstuk: De Hertogen van Brabant (640-1430). Er werd de voorbije jaren bitter weinig gepubliceerd over deze belangrijke regio die loopt van de Maas in het Zuiden tot de Waal in het Noorden. Een middengebied van Vlaanderen met steden als Antwerpen, Mechelen, Leuven, Nijvel, maar ook Eindhoven, ’s Hertogenbosch en Helmond.

Edward zegt hierover: “Dat hierover nooit eerder een omvattend boek werd gepubliceerd is niet zo verwonderlijk. Ik heb gepuzzeld om het verhaal passend te krijgen, gezwoegd op de vele heerlijkheden en gebiedjes met een eigen heer en rechtspraak. Ik ben naar de bronnen teruggekeerd, de vele charters, kronieken en andere documenten om de opgang van Brabant en de strijd om de macht te begrijpen en in een bevattelijk verhaal te vatten. Het was de moeilijkste opdracht tot nu, maar ik ben overtuigd van het belang van dit boek.“

Dit nieuwe boek zou in groot formaat exclusief en alleen voor Davidsfonds-leden geproduceerd worden, in samenwerking met Uitgeverij Sterck & De Vreese en Davidsfonds Uitgeverij. Het zal alleen via de website van Davidsfonds te koop zijn en niet via de boekhandel. Een exclusief cadeau dus. Vooraleer het zover is, hebben we wel jouw hulp nodig! Dit project krijgt pas groen licht zodra we de kaap van 500 gegadigden bereikt hebben. Teken jij mee in om dit sluitstuk te helpen realiseren?

Wat moet je hiervoor doen?

Opgelet: enkel Davidsfonds-leden kunnen voorintekenen voor dit boek. Nog geen lid, maar koop je graag het boek? Maak dan hier je lidmaatschap in orde!

Belangrijk: zorg ervoor dat je eerst ingelogd bent voor je van start gaat met de aankoop!

  1. Meld je eerst aan op de website van Davidsfonds en ga vervolgens naar de webwinkel via deze link. Het boek zal enkel via onze website te koop zijn.
  2. Als je intekent tussen 16 juni en 1 augustus kan je het boek aankopen voor 59 euro (in plaats van 79 euro). Je bestelt en betaalt het boek meteen via de website. De eerste 200 bestellers krijgen bovendien een gesigneerd exemplaar! De eerste 500 intekenaars krijgen een eervolle naamsvermelding in de 'tabula gratulatoria’ achteraan het boek.

Als we op 1 augustus niet aan 500 intekenaars geraken, kan het boek helaas niet gemaakt worden en krijg je jouw geld teruggestort. Natuurlijk hopen we op jouw enthousiasme om dit project mee waar te maken, zodat het boek vanaf het najaar van 2024 het jouwe wordt!


Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit