logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Natuur Park Zwin

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Word vrijwilliger

  • Klik op de foto voor de volledige getuigenis
  • Klik op de foto voor de volledige getuigenis
  • Klik op de foto voor de volledige getuigenis

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Hebt u een passie voor cultuur? Wilt u die graag delen met anderen door een handje toe te steken op culturele evenementen of die activiteiten mee op poten te zetten?
Dan zit u goed bij het Davidsfonds, het grootste Vlaamse cultuurnetwerk. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, van administratieve duizendpoten tot geboren programmatoren.
 

Wilt u zich als vrijwilliger aansluiten bij een afdeling? Onze regionale medewerkers helpen u graag verder. Hieronder vindt u hun contactgegevens.


Antwerpen
Neem contact op met Tine Verhelst.
 
Limburg
Neem contact op met Kenneth Emmers (0479 77 40 58).
 
Oost-Vlaanderen
Neem contact op met Steven Tindemans (0468 18 34 93).
 
Vlaams-Brabant en Brussel
Neem contact op met Raphaël Vandeweyer (0497 29 28 81).
 
West-Vlaanderen
Neem contact op met Aäron Blomme (0497 06 65 41).
 

Benieuwd naar wat het zo leuk maakt om vrijwilliger te zijn bij het Davidsfonds? Deze vrijwilligers vertellen graag waarom ze zich inzetten.

 
Suzy Aerts (48), bestuurslid bij Davidsfonds Hulshout sinds 2014
“In 2014 richtten we in Hulshout een nieuwe afdeling op, met een bestuur dat volledig uit vrouwen bestaat. Eén jaar liepen we mee met Davidsfonds Booischot, het volgende jaar deelden we hetzelfde jaarprogramma en afgelopen jaar stonden we helemaal op eigen benen. Ik vind het heel leuk om eigen ideeën aan te brengen en evenementen op te zetten in samenwerking met andere verenigingen in de gemeente.”
 
Francis Goossens (28), bestuurslid bij Davidsfonds Wortegem-Petegem sinds 2013
“Het Davidsfonds trok me aan om boeiende culturele activiteiten te kunnen bijwonen én organiseren. Binnen het bestuur krijg ik veel ruimte om voorstellen te doen en evenementen op poten te zetten. Door die inzet werd ik aangeduid als nieuwe secretaris van de afdeling en beheerder van de minisite. Daarnaast proberen wij vanuit mijn zetel in de cultuurraad het lokaal cultuurbeleid te sturen.”
 
Katrien Sauwens (55), ondervoorzitter van Davidsfonds Alken sinds 2014
“De vraag om bestuurslid te worden kwam op het juiste moment. Nu de kinderen groter zijn, heb ik tijd om cultuur ‘mee te maken’. Aanvankelijk wist ik niet goed wat ik voor het Davidsfonds kon betekenen, maar ik kreeg de kans om te groeien in mijn engagement en intussen vind ik het erg verrijkend om deel uit te maken van een raderwerk. Ik sta in voor de coördinatie van enkele activiteiten en als ondervoorzitter ondersteun ik de taken van de voorzitter.”
 

Maak kennis met het Davidsfonds