logoprint

Davidsfonds vzw - Sluisstraat 79 bus 03.01 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Concertgebouw Brugge

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
In de kijker

Ontdek de nieuwe kinder- en jeugdboeken in ons aanbod!

Het hele jaar lang verschijnen er nieuwe kinder- en jeugdboeken bij Davidsfonds Infodok. We stellen daarom graag de nieuwe lichting graag kort aan je voor!
Ontdek de pas verschenen, de allernieuwste boeken, of neem een kijkje bij wat je binnenkort mag verwachten. Bij elk boek (dat al verschenen is) kun je doorklikken, voor meer informatie of om te bestellen.
 

Pas verschenen!

 
 • Arsène Lupin van Maurice Leblanc, met illustraties van stripicoon Vincent Mallié. Vanaf 15 jaar.
  Ontdek de avonturen van Arsène Lupin, de Robin Hood van de Belle époque, wiens enige wapens zijn intelligentie en durf zijn! Lupin voert ongelooflijke trucs uit om te stelen van de rijken en zijn buit te delen met de armen. Maurice Leblanc toverde het personage al in 1905 uit zijn pen. Met illustraties in pen en waterverf brengt Vincent Mallié de avonturen van de beroemde dief opnieuw tot leven. Het boek zelf is een pareltje. 
 • De jongen die graag katten tekende en andere verhalen van Michael De Cock
  Sommige verhalen bestaan al eeuwenlang, maar verdwijnen doen ze niet. Weet je waarom? Omdat het verhalen van en over mensen zijn. Mensen met dromen en verlangens, passies en angsten. De wereld verandert, maar die dingen blijven altijd hetzelfde. Op uitnodiging van Fatinha Ramos verzamelde Michael De Cock een aantal verhalen die van heinde en verre komen aangewaaid en die oud en jong weten te bekoren. Fatinha Ramos maakt er met haar grenzeloze verbeelding nieuwe beelden bij.
 • Little Liars Club 6: De fake dj van Jonas Boets. Vanaf 8 jaar.
  Gloria staat achter een dj-booth op een wei vol enthousiaste festivalgangers. Ze scanderen haar naam, ze juichen haar toe. Zij, de jongste dj van het land, moet de wei in vuur en vlam zetten. Maar ze heeft er geen flauw benul van hoe zo’n discobar werkt. Hoe moet ze zich hieruit redden?
 • Weirdo. Uit het leven van een buitenbeentje van Zadie Smith en Nick Laird (vertaling Riet Wille), met illustraties van Magenta Fox. Vanaf 4 jaar.
  Maak kennis met Ruby! Ruby is veel dingen: een cavia in een judopak én een verjaardagscadeau voor Rosa. Rosa’s andere huisdieren hebben nog nooit iemand zoals Ruby ontmoet. Waarom kan zij niet zijn zoals alle anderen? Ruby voelt zich raar. Maar met moed, vriendelijkheid en een snufje geluk, leert ze dat jezelf zijn het allerbeste is wat je kan zijn.
 • Een tuin vol lekkers: Recepten met ingrediënten van onze terrassen, daken en tuintjes van Felicita Sala. Vanaf 5 jaar. 
  Dit kookboek is een minigids om te tuinieren en een prentenboek in één! De twaalf recepten zijn op kindermaat, gebaseerd op gemakkelijk te kweken groenten en fruit, zowel in de stad als op het platteland. Hierin vieren we het plezier van gezellig samenzijn en het delen van “eetbare wonderen”, die zo leuk zijn om zelf te kweken.
 • Jacquot en de lichtzoeker van Coco & June
  Jacquot gaat een tijdje bij zijn opa, Jakob Smits, wonen. Samen zwerven ze door de uitgestrekte velden van Achterbos. Maar wie is opa Smits? Dwaal samen met Jacquot door de schilderijen van kunstenaar Jakob Smits (1855-1928) uit Mol-Achterbos, waar hij in zijn lichtatelier het Kempense leven schilderde.
 • Dit ben ik! van Emy Geyskens en Joke van Steenwinckel, met illustraties van Lesliesaurus. Vanaf 9 jaar. 
  ‘Nu is het genoeg!’ roept Mira, ‘Hier trek ik mijn grens!’ Dit eigentijdse boek bestaat uit twee delen: een fictief verhaal over een meisje dat haar grenzen leert aangeven en een informatief deel, waarin getuigenissen van kinderen en jongeren zijn opgenomen. Het boek is een handreiking naar meer inzicht in je eigen gevoelens en het barst van de tips en tricks om zelf je eigen grenzen te leren trekken.
 

Wordt verwacht...

Mei

 • Rea Regenboog van Laura Ellen Anderson. Vanaf 8 jaar.
  Rea Grauws woont in de magische Weerlanden, hoog in de lucht. Ze wordt omringd door Weermakers met verbazingwekkende superkrachten… maar zij heeft GEEN magie! Na een reis naar de aarde, transformeert ze van Rea Grauws in Rea Regenboog! Met de hulp van haar beste vrienden moet Rea haar krachten beheersen en de wereld redden van een mysterieuze, machtige vijand…

Juni

 • Het grote boek over water van Anne-Sophie Baumann en Arnaud Lemaistre, met illustraties van Vanessa Robidou. Vanaf 6 jaar.
  Hoe kunnen we een watertekort voorkomen? Waar komt het water op aarde vandaan? En hoe dragen we zorg voor water? De gedetailleerde illustraties tonen alle facetten van water, om ons verder te leren kijken dan het einde van de kraan! Aan de hand van 60 animaties en pop-ups ontdek je het leven in oceanen, leer je waar drinkwater vandaan komt en hoe het water uit bomen verdampt.
 • Zohra en de gazellen: Betoverende sprookjes en magische verhalen uit Marokko van Zohra Aït-Fath en Yurek Onzia, met illustraties van Julie van Hove. Vanaf 9 jaar.
  In dit boek worden eeuwenoude, voornamelijk mondeling overgeleverde sprookjes, volksverhalen en legendes door Zohra en Yurek verzameld en doorverteld en gekruid met Zohra’s Marokkaanse jeugdherinneringen. Alles past wonderwel in elkaar: de magische verhalen die ze in haar jeugd door tantes, ooms en oma’s en de traditionele Marokkaanse verhalenvertellers hoorde vertellen, de lokroep van haar wortels en de sfeer van de markt in Marrakech...
 • ​​Hey Baby3: van twee tot drie jaar van Laura Van Bouchout en Monique Melotte, met illustraties van Eva Mouton. Vanaf 2 jaar.
  Spelen... dat is wat tweejarigen het liefste doen. Spelenderwijs ontdekken en verwerken kleuters de wereld, leren, communiceren en verbinden ze. In deze veertig spelletjes zitten ontelbare groeikansjes verstopt: kinderen experimenteren met doorzetten, met lief zijn, met voor zich laten zorgen en met samenwerken. Mooi verpakt in uitdagingen die voor hen heel begrijpelijk zijn. Verdiep je band met je kind en vul je huis met plezier!
 • Magneetboek dinosaurussen (en andere prehistorische dieren) van Sandra Laboucarie, met illustraties van Benoît Perroud, vanaf 3 jaar.
  Terwijl de dinosaurussen regeerden op het land, leefden er andere vreemde dieren in de lucht en in de zee. Ontdek al die wonderlijke dieren in hun eigen universum. Geef jij 45 planten en dieren een plekje in hun leefomgeving? Ontdek spelenderwijs hoe de wereld eruitzag in de periode van de dinosaurussen.
 • Nina Tomatina van Ruth Verstraeten, met illustraties van Annelies Vandenbosch, vanaf 7 jaar.
  Sinds Trina in de klas zit, staat het leven van Nina op z'n kop. Want Nina is een onverbiddelijke pestkop en slim en sluw en slecht. Tijdens de voorbereiding van het schooltoneel loopt het helemaal uit de hand. Wie o wie kan Trina stoppen? Een verhaal over pesten én vriendschap. Alle doorkookte ellende wordt uitvergroot en ondergedompeld in een sappige, licht verteerbare rijmsoep à la Ruth Verstraeten.
 • Wij, twee jongens van Aline Sax, vanaf 15 jaar.
  In dit eerste deel van een tweeluik maken de lezers kennis met de stugge, in zichzelf gekeerde Adriaan. Door zijn ogen ervaren we hoe moeilijk het is om ontheemd te zijn, en ver verwijderd van alles wat bekend is en vertrouwd. Pas als Adriaan onder de hoede komt van Jack, raakt hij langzaam geïntegreerd in een voor hem totaal nieuwe wereld. Schitterend realistisch relaas over de emigratie naar Amerika en een langzaam ontluikende homoseksualiteit.
 • Schaduwen van Aline Sax, vanaf 15 jaar.
  In dit tweede deel van het tweeluik volgen de lezers de West-Vlaamse Adriaan in Amerika. Hij is er geïntegreerd en heeft goede vrienden, maar de twijfel blijft knagen. Helemaal wennen aan de chaos van de dichtbevolkte stad lukt hem niet. Als de gebeurtenissen hem tot daden drijven die tegen zijn gevoel ingaan, komt langzaam de heimwee op naar de rust en eenvoud van het leven in België.

Juli

 • Pettson & Findus - Spelletjes met cijfers en vormen van Sven Nordqvist, vanaf 3 jaar.
  Wie kan de meeste appels in een kruiwagen laden? Welke voorwerpen uit Pettsons werkplaats zijn het langst en welke het kortst? Vind je weg in doolhoven, kleur op nummer en kraak de codes. Leer dankzij dit spelletjesboek van Pettson en Findus de vormen en cijfers.
 • Pettson & Findus - Spelletjes met letters en woorden van Sven Nordqvist, vanaf 5 jaar.
  Help Findus en omcirkel de woorden die met een K beginnen. Ontcijfer geheime Mukkel-codes en los de woordzoekers op. Duik samen met Pettson en Findus in de wondere wereld van letters en woorden dankzij dit spelletjesboek.

Augustus

 • Een nieuwe vriend van Charlotte Zolotow, met illustraties van Benjamin Chaud, vanaf 4 jaar.
  Een meisje haalt herinneringen op aan de vele vrolijke en speelse momenten die ze deelde met haar allerbeste vriendin. Die vond een nieuwe vriend. Maar hoewel ze verdrietig is, gaat ze op zoek naar een nieuw speelkameraadje. Een aangrijpend prentenboek over het loslaten van vrienden, met een boodschap van optimisme en empowerment.
 • Het grote boek over het lichaam van Pascale Hédelin, met illustraties van Robert Barborini, vanaf 4 jaar.
  Kijk onder het flapje en leer hoe tandbederf een gaatje in je tand maakt. Trek aan het lipje en ontdek dat waterpokken een ziekte is waar je overal blaasjes van krijgt. Gebruik het bewegende element en kijk hoe de spier in je arm groter wordt. Een doeboek met flapjes, pop-ups en bewegende elementen dat kinderen eenvoudig uitlegt hoe het menselijke lichaam werkt.
 • Kunnen dinosauriërs ook paars zijn? Een prehistorische wereld vol kleuren Van Greer Stothers, vanaf 7 jaar.
  Dit fascinerende boek barst van kleur en laat je dinosaurussen zien als nooit tevoren. Ontdek de allernieuwste theorieën over gevederde dinosaurussen, de kleurrijke geheimen van fossielen en wat miljoen jaar oude overblijfselen ons vertellen over hoe uitgestorven dieren leefden en eruitzagen. Het boek kijkt niet alleen naar dino's, maar ook naar andere uitgestorven dieren.
 • De kronieken van Juno 1: De koning van de vuilnisbelt van Geert Klaasen, met illustraties van Harmen van Straaten, vanaf 9 jaar.
  Verlegen en tegelijk nieuwsgierig zijn is lastig. Dat merkt Juno wanneer ze een jongen ontmoet die een vuilnisbelt ombouwde tot zijn thuis. Onverwachts wordt ze meegezogen in de wonderlijke droomwereld van Sem. Stap voor stap ontrafelen Juno en Sem het geheim van de Eeuwige Twijfelaar en beseffen dat de toekomst van Dromenland in hun handen ligt. 
 • Fabels van la Fontaine van Jean de la Fontaine, met illustraties van Rébecca Dautremer, vanaf 9 jaar.
  Ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van Jean de la Fontaine werpt dit boek een gedurfde, moderne en frisse kijk op 26 van zijn fabels door de prachtige illustraties van Rébecca Dautremer. Zo zien we een wolf zijn scherpe tanden zetten in een hippie lam, een nonchalante haas wordt ingehaald door een gehaaste schildpad, een kraai laat zich uitkleden door een vleiende vos en nog veel meer.
 • Enkele reis Brugge van Hilde E. Gerard, vanaf 14 jaar
  De kapelaan van de kathedraal van Prüm wordt vermoord aangetroffen. Prof. Michael Holzberger weet dat de politie hem op de hielen zit. Hij waarschuwt zijn dochter Kerstin, die haar toevlucht zoekt in Sint-Niklaas. Op de trein naar Brugge worden zij en Sebastiaan ervan beschuldigd de assistent van haar vader vermoord te hebben. Op de vlucht voor de politie besluiten ze de opdrachtgever van de diefstallen en moorden op het spoor te komen.

September

 • Groot gluurboek: machines van Honor Head, met illustraties van Donough O'Malley, vanaf 5 jaar.
  Gluur binnen in machines en kijk hoe ze werken. Zie je door je verschuifbaar vergrootglas hoe de pompen zuigen, tandwielen in elkaar haken en turbines draaien? Leer alles over verschillende machines, van tractors tot ruimtetuigen. Met echte wetenschappelijke detials is dit boek de perfectie introductie tot STEM-onderwerpen voor wetenschappers in wording.
 

Ben je graag als eerste op de hoogte van de nieuwste boeken? Schrijf je in voor onze maandelijke boekenmailing en je ontvangt ze rechtstreeks in je mailbox! Of volg de facebookpagina van Davidsfonds Uitgeverij!

Terug

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.