logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
In de kijker

Ontdek hier de Davidsfonds Vrijwilligers van het Jaar

De afgelopen weken gingen we op zoek naar vijf Davidsfonds Vrijwilligers van het Jaar. En jullie hebben naarstig gestemd want … we hebben er maar liefst zeven! In de top vijf waren er twee ex aequo’s waardoor we zeven vrijwilligers uitroepen tot Davidsfonds Vrijwilligers van het Jaar. Maar eigenlijk verdienen al onze vrijwilligers die titel, want zonder hen zou ons cultuurnetwerk niet bestaan. Daarom: een grote dankjewel aan iedereen die zich inzet voor het Davidsfonds!

Dit zijn ze:

Griet Tanghe

Griet Tanghe, vrijwilligster en bestuurslid ledenbeweging bij Davidsfonds Sint-Eloois-Winkel, wordt door heel wat collega’s bestempeld als een plichtsbewuste en bescheiden harde werker. Volgens Nico is Griet een “topmadam zonder er zelf mee te pronken!” Ze verzet bergen werk voor haar Davidsfonds afdeling, waar ze niet enkel de complete ledenadministratie beheert, maar zich ook engageert voor het ticketsysteem – “en dat alles zonder zuchten of puffen”. Volgens Hans is Griet “de ongekroonde koningin van bergen ongezien en te weinig gewaardeerd werk voor onze Davidsfonds afdeling”. Daarom – “en om nog zoveel andere redenen” – verdient ze het om tijdens Week van de Vrijwilliger gekroond te worden tot Davidsfonds Vrijwilliger van het Jaar. Of om het met de woorden van Chantal te zeggen: “Mensen die werken in de schaduw verdienen het om in het zonnetje te worden gezet!”
Proficiat Griet en bedankt voor je harde werk en inzet voor het Davidsfonds!
 

Maria De Mol

Maria De Mol is binnen Davidsfonds Rotselaar secretaris, bestuurslid en staat in voor de werking geschiedenis. Maria “verzet bergen werk voor de administratie en activiteiten van de Davidsfonds afdeling. Ze is altijd aanwezig, steeds met de glimlach en met persoonlijke aandacht voor de aanwezigen,” aldus Mieke. Wies en Philippe zijn het eens: “Er is geen betrouwbaarder bestuurslid dan Maria. Ze is nauwgezet, heeft tonnen ervaring en beschikt over een praktische geest.” Zo heeft Maria oog voor detail en zorgt ze altijd voor dat tikkeltje meer waar anderen niet aan denken, zoals een bloemetje in de vergaderzaal of tijdens activiteiten. Vandaag ben jij niet diegene die de bloemetjes meebrengt, maar degene die ze ontvangt!
Proficiat Maria en bedankt voor je enthousiasme en inzet voor het Davidsfonds!

Jan Gadeyne

Jan Gadeyne is vrijwilliger bij Davidsfonds Koolskamp en neemt daar als secretaris, bestuurslid programmatie, ledenbeweging, public relations, werking geschiedenis en beheerder van de website allerlei taken op zich. Zo is hij “elke dag in de weer voor de afdeling.” Hij is volgens zijn collega’s de drijvende kracht achter Davidsfonds Koolskamp en houdt de afdeling recht. “Op elke activiteit is hij er als eerste en blijft er tot de laatste. Hij onderhoudt het contact met de leden. Een dikke pluim voor Jan!” vertelt Claire. Bovendien maken zijn jarenlange inzet, harde werk en aanstekend enthousiasme van hem dus een terechte Davidsfonds Vrijwilliger van het Jaar.
Kort samengevat is Jan “al jarenlang de allrounder en een aanspreekpunt voor alles,” aldus Jhony. Bedankt Jan en dikke proficiat!

Walter Van Melkebeek

Walter Van Melkebeek is bestuurslid programmatie en ledenbeweging en staat in voor de werking taal en lezen bij Davidsfonds Bierbeek. Al meer dan 35 jaar zet hij zich niet enkel lokaal, maar ook provinciaal en nationaal in voor het Davidsfonds met heel veel liefde en overtuiging. Hij is dan ook voor verschillende collega’s een grote inspiratiebron. “Zijn optimistische levensvisie, de enorme kracht om er steeds opnieuw voor te gaan en zijn gedrevenheid werken fantastisch aanstekelijk. Dat alles gekoppeld aan zijn ruime historische kennis en interesse en het feit dat hij ongetwijfeld beschikt over de gave van het woord, maken hem voor ons tot een boegbeeld,” aldus Luk. “Davidsfonds Bierbeek zou nooit geworden zijn wat het nu is zonder zijn tomeloze energie, toewijding en bezieling en dat al voor meer dan 35 jaar. Het is ongetwijfeld mede dankzij zijn jarenlang engagement als voorzitter dat onze afdeling nu zo groeit en bloeit,” schrijft Luc.
Bedankt Walter en proficiat met je welverdiende benoeming tot Davidsfonds Vrijwilliger van het Jaar!

Katrien Bruggeman

Katrien Bruggeman zette als recente voorzitster van Davidsfonds Bilzen de afdeling opnieuw op de kaart. Als gedreven, enthousiaste en deskundige vrijwilliger geeft Katrien bovendien ook zelf lezingen. Ze is niet alleen actief voor het Davidsfonds maar ook voor de Bilzerse milieuraad, Lin in het groen, Natuurpunt en vele andere dingen. “Ze is een duiveltje-doet-al in de regio Zuid-Oost Limburg op het vlak van cultuur, erfgoed, leefmilieu … Ze stimuleert iedereen en is een goed voorbeeld voor alle vrijwilligers,” aldus Ivo. Verschillende collega’s noemen haar enthousiast, energiek, deskundig en inspirerend. “Haar inzet is grandioos, zowel in kwaliteit als kwantiteit,” besluit Danny.
De ideale Davidsfonds Vrijwilliger van het Jaar, met andere woorden. Proficiat Katrien en bedankt voor je fantastische werk binnen het Davidsfonds!

Pol Meel

Pol Meel is voorzitter van Davidsfonds Mechelen en staat in voor de werking geschiedenis. Volgens Lieve “is Pol een bezielende voorzitter en bezit hij zoveel knappe menselijke en intellectuele talenten dat hij Davidsfonds Mechelen, samen met al zijn medewerkers, naar een hoog cultureel en warm niveau tilt. En dat voor al bijna 20 jaar.” Pol is voor velen een voorbeeld omwille van zijn inzet, werkijver, enthousiasme, empathie, humor en is daarbij de bescheidenheid zelf. “Pol staat op en gaat slapen met het Davidsfonds. Vooral de Junior Journalist-wedstrijd ligt hem na aan het hart. Zijn inzet voor deze wedstrijd is bijzonder groot. Door weer en wind doorkruist hij in het najaar Mechelen om in alle scholen de wedstrijd te promoten. Zijn enthousiasme wordt sterk gewaardeerd,” aldus Luc. Antoon besluit dat hij “al jaren de onvermoeibare voortrekker van Davidsfonds Mechelen” is.
Een terechte Davidsfonds Vrijwilliger van het jaar, proficiat en bedankt Pol voor je inzet voor het Davidsfonds!

Jos Liessens

Jos Liessens is als ondervoorzitter en websitebeheerder van Davidsfonds Schellebelle, secretaris en penningmeester van het gewest Dendermonde, penningmeester van provincie Oost-Vlaanderen én lid van het nationaal bestuur een onmisbare kracht van het Davidsfonds. “Jos heeft een zeer groepsbindende houding en een gezonde dosis humor,” aldus Paul. “We kunnen altijd rekenen op zijn permanente inzet en grote passie. Zijn deskundigheid, efficiëntie en relativeringsvermogen werken voor velen inspirerend. Hij is een teamspeler,” klinkt het unaniem. “Jos weet mensen te overtuigen van het nut en het belang van het Davidsfonds en ijvert om van iedere activiteit een succes te maken,” aldus Gilbert.

Proficiat Jos en bedankt voor je jarenlange inzet!

Jos Liessens:
"Ik ben lid van het Davidsfonds geworden in het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw. Ik was toen pas verhuisd naar Schellebelle, waar ik niemand kende, en op zoek naar sociale contacten ben ik bij de lokale afdeling van het Davidsfonds uitgekomen. Dus toen al op zoek naar “cultuur beleef je samen”, hoewel de slogan pas jaren later in gebruik is genomen.
In 1996 ben ik bestuurslid geworden, waar ik binnen de groep geleidelijk aan meer en meer taken mocht opnemen. Op een bepaald ogenblik was de Gewestvergadering te gast in Schellebelle en werd er zoals gewoonlijk een oproep gedaan om het gewestbestuur te versterken. Ik ben daarop ingegaan, om na een tijdje ook daar bepaalde taken (momenteel secretaris en penningmeester) voor mijn rekening te nemen. En zoals van het ene het andere komt, ben ik vanuit het Gewest in het Nationaal Bestuur verkozen, en maak ik nu ook deel uit van de Raad van Bestuur.
Ik mag wel zeggen dat ik “mijn draai” gevonden heb in het Davidsfonds. Ik voel er mij zeer goed thuis, zowel in mijn afdeling Schellebelle als in het Gewest Land van Dendermonde, en ook de samenwerking met fijne mensen op het Nationaal Secretariaat draagt bij aan het goede gevoel. Het blijft nog altijd fantastisch om op elk niveau in de organisatie een steentje te mogen bijdragen."


 Terug