logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
In de kijker

Toneel in KVS Brussel: Drarrie in de nacht
Samen met regisseur Junior Mthombeni en componist Cesar Janssens vertaalde auteur Fikry El Azzouzi zijn roman Drarrie in de nacht naar het toneel. Dit trio was vorig seizoen auteur van het bejubelde Malcolm X. Ook nu staan ze garant voor een boeiende toneelavond. 

In Drarrie in de nacht schreef El Azzouzi het verhaal van Ayoub en zijn kompanen. 'Drarrie' is Arabische straattaal voor 'jongere', het staat gelijk aan 'vrienden', 'de boys' of 'crew'. Het is een soort geuzennaam voor Marokkaanse jongeren. De drarrie uit dit verhaal zijn vier Belgische pubers, die 's nachts op straat rondhangen en er heel wat rottigheid uithalen en ellende beleven. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen. Ze dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe. 

Drarrie in de nacht, gepubliceerd in 2014, blijft een actueel verhaal over hangjongeren en radicalisering. Vol twijfel, ironie en zelfspot geeft El Azzouzi een onverbloemde inkijk in een donker kantje van de huidige tijdsgeest. Daarbij probeert hij voorbij het stoere uiterlijk van de drarrie te kijken om ook een beeld te geven van hun kwetsbare binnenkant. 
Hiervoor won hij de Arkprijs van het Vrije Woord en oogstte hij veel succes met de Duitse vertaling. 
Voor aanvang van de voorstelling vertelt de auteur u zelf meer over zijn werk, over toneel en natuurlijk ook over drarrie.
  Info en inschrijven
Terug