logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Met Wim Vanhoorne naar de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië en de Griekse provincie Macedonië - INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJKSoort reis :

Rondreis Europa

Bestemming :

Macedonië

Afreisdatum :

03-05-2018

Reisbegeleider :

Vanhoorne Wim

Algemene reisinformatie :

Reisbegeleider Wim Vanhoorne vergezelt u tijdens deze cultuurreis doorheen geografisch en antiek Macedonië. Tussendoor ontdekt u ook verrassende cultuurschatten en Grieks-Romeinse sites.
 
In Skopje bezoekt u de Oude Bazaar, waar heel wat moskeeën, badhuizen en theehuizen te vinden zijn. U reist verder naar o.m. Bylazora, met een mooie archeologische site, en Stobi. Daarnaast bezoekt u o.a. Treskavec, een klooster tegen een bergwand, Prilep en het meer van Ohrid, een van de oudste meren ter wereld. In Macedonië bezoekt u ten slotte de archeologische sites in Heraclea Lyncestis en Pella.
 
U leert daarnaast ook Noord-Griekenland kennen op een onnavolgbare manier: u bezoekt niet alleen Thessaloniki, de geboortegrond van Alexander de Grote en Aristoteles, en de ongekende schatten in Dion, Neapolis en Kavala.
 
U brengt ook een etmaal in afzondering door bij de monniken van de Athosberg! Toch als man, voor de vrouwen is er een alternatief programma met een cruise langs de westkant van het schiereiland en een verkenning van Ouranoupolis.

Om in te schrijven, klik hier Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 387 kb
 Voor achtergrondmateriaal, klik hier - 1571 kb