logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Met Luc De Vos naar Dresden & BerlijnSoort reis :

Stedenreis

Bestemming :

Dresden & Berlijn

Afreisdatum :

26-09-2018

Reisbegeleider :

De Vos Luc

Algemene reisinformatie :

Berlijn en Dresden zijn 2 steden die door de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende Koude Oorlog zwaar toegetakeld werden. In het eengemaakte Duitsland zijn ze als een feniks herrezen. Dat merkt u tijdens deze reis samen met reisleider Luc De Vos. Dé perfecte reis voor elke liefhebber van geschiedenis en in het bijzonder over die van de oorlogen.
 
In Dresden wandelt u door de historische stad langs o.a. de Kreuzkirche en de Frauenkirche. Die was als ruïne een permanente herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog, maar werd intussen heropgebouwd. Daarnaast bezoekt u het Militärhistorisches Museum, aanvankelijk een wapendepot maar in de tijd van de DDR deed het al dienst als legermuseum.
 
In Berlijn bezoekt u o.m. Treptower Park, een gedenkplaats met monumenten en een massagraf voor gevallen soldaten van het Rode Leger. U gaat ook naar Checkpoint Charlie, de Neue Wache en het Kronprinzenpalais. Even buiten Berlijn bezoekt u Seelow, het grootste slagveld uit WO II op Duitse bodem. En in Oost-Berlijn ziet u o.a. de Platz der Republik, Brandenburger Tor, het Holocaust Mahnmal … Om het helemaal af te maken, geniet u van een middagmaal op het dak van de Reichstag.

Om in te schrijven, klik hier

  Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 285 kb
Cursussen :
De stembusgang van Duitsland