logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Geniet intens van antieke geschiedenis, cultuur en landschappen - INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJKSoort reis :

Stedenreis

Bestemming :

Napels & Pompeii

Afreisdatum :

09-05-2018

Reisbegeleider :

Verhuyck Luc

Algemene reisinformatie :

De historische sites van Pompeii en Herculaneum werden door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius tegelijkertijd vernietigd én voor de eeuwigheid vastgelegd. Het stratenplan is dan ook zeer goed bewaard, net als de prachtige villa’s, de woon- en werkhuizen, thermen, bordelen … U wordt er als bezoeker 2000 jaar terug in de tijd gekatapulteerd en kan zich inbeelden hoe het dagelijkse leven van de inwoners eruitzag.

Tijdens deze zesdaagse cultuurreis vertelt reisbegeleider Luc Verhuyck u tijdens een bezoek aan de beide sites nog meer over het leven van de Romeinen. In het schitterend Nationaal Archeologisch Museum van Napels kan u bovendien prachtige mozaïeken, fresco’s en gebruiksvoorwerpen uit Pompeii en Herculaneum bewonderen.

Maar u gaat ook op ontdekking door Napels met het Castel dell’Ovo, het Castel Nuovo, de prachtige piazza’s en de Spaccanapoli. U maakt ook een boottocht naar Capri, een eiland met bijzondere flora en vergezichten. Goed voor een ideale mix tussen cultuur en natuur!

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van iemand die de reis al gemaakt heeft?  Robert Van den Berghe (rvdb@maalberg.be)is onze ambassadeur voor Napels. U kan hem per e-mail contacteren met uw vragen.

Om in te schrijven, klik hier

Uw reis tot in de puntjes voorbereiden?
Als u zich inschrijft voor deze cultuurreis, krijgt u maar liefst 25 euro korting voor de taal- en cultuurcursus 'Abbecedario XXI. Italië in de kijker' van Davidsfonds Academie! Het enige wat u moet doen is bij de betaling van de cursus deze vermelding toevoegen: 'duo reis + cursus'.

Zin om u alvast voor te bereiden op deze reis? Onderaan deze pagina vindt u een lijst met achtergrondmateriaal, aanbevolen door de reisbegeleider! Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 221 kb
Cursussen :
Abbecedario XXI