logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Een cultuurhistorische reis midden in prachtige natuur - INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJKSoort reis :

Rondreizen

Bestemming :

Sicilië

Afreisdatum :

01-05-2018

Reisbegeleider :

Steel Carlos

Algemene reisinformatie :

Een vruchtbaar eiland rondom de majestueuze Etna, strategisch gelegen in de Middellandse Zee: Sicilië draagt de culturele sporen van overheersing door Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. Samen met reisbegeleider Carlos Steel (her)ontdekt u het eiland en de interessante geschiedenis.
 
U bezoekt o.m. de archeologische site van Syracuse, de ruïnes van Selinunte, Ortygia en Agrigento. Uiteraard gaat u ook naar de Etna als het weer meezit en daalt u af naar Naxos. In Mondello, ooit de mondaine badplaats van Palermo, komt u even tot rust.
 
Maar ook architectuur komt tijdens deze reis aan bod: in Modica, Ragusa en Noto bewondert u Siciliaanse barok. In Palermo wandelt u door het historisch centrum, bezoekt u de Cappella Palatina en gaat u naar de Gesù met overweldigende marmerbarok.

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van iemand die de reis al gemaakt heeft? Sonja Cosman (sonja.cosman@telenet.be), Chris Cleeren (christiaan_cleeren@yahoo.com) en Paul Broos (paul.broos@med.kuleuven.be) zijn onze ambassadeurs voor Sicilië. U kan hen per e-mail contacteren met uw vragen.

Zin om u alvast voor te bereiden op deze reis? Onderaan deze pagina vindt u een lijst met achtergrondmateriaal, aanbevolen door de reisbegeleider!

Om in te schrijven, klik hier

Uw reis tot in de puntjes voorbereiden?
Als u zich inschrijft voor deze cultuurreis, krijgt u maar liefst 25 euro korting voor de taal- en cultuurcursus 'Abbecedario XXI. Italië in de kijker' van Davidsfonds Academie! Het enige wat u moet doen is bij de betaling van de cursus deze vermelding toevoegen: 'duo reis + cursus'.

  Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 171 kb
 Voor achtergrondmateriaal, klik hier - 222 kb
Cursussen :
Abbecedario XXI