logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Met Brigitte Raskin naar Denemarken - LAATSTE PLAATSENSoort reis :

Rondreizen

Bestemming :

Denemarken

Afreisdatum :

30-05-2018

Reisbegeleider :

Raskin Brigitte

Algemene reisinformatie :

Samen met historica Brigitte Raskin en Vlaming in Denemarken Dirk Evers (her)ontdekt u ‘het fijnste land van Europa’. Het verhaal van een Brusselse prinses die trouwde met een Deense koning vormt de rode draad van de reis.
 
U verkent Kopenhagen met het stadspaleis Rosenborg en het Statens Museum for Kunst. Daar stelt Brigitte u Christiaan II voor, de koning die een zus van keizer Karel als bruid kreeg en de tegenpool van zijn machtige schoonbroer werd. Hun verhaal eindigt in de domkerk St. Knud in Odense, waar ze begraven liggen. Odense is trouwens de geboortestad van Hans Christian Andersen: u bezoekt er het museum van de sprookjesverteller.
 
Bovendien krijgt u 2 landen voor de prijs van 1: via de fameuze Sontbrug, alias The Bridge, gaat u naar de Zweedse stad Malmö. Dirk gidst u er door de nieuwe wijk Västra Hamnen waar de Turning Torso van Calatrava staat. Terug in Denemarken staan o.m. Kronborg (de burcht van Shakespeares Hamlet), het Louisiana Museum of Modern Art, het paleis Christiansborg, Moesgaard en Aarhus nog op het programma.

Om in te schrijven, klik hier Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 225 kb
 Voor achtergrondmateriaal, klik hier - 2812 kb
Cursussen :
Johanna, Margaretha en Isabella