logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Overzicht reizen

Bach achterna in Eisenach, Weimar en Leipzig tijdens het Bachfest - INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJKSoort reis :

Muziekreis

Bestemming :

Thüringen & Leipzig

Afreisdatum :

12-06-2018

Reisbegeleider :

Senden Yves

Algemene reisinformatie :

De Mattheüspassie live meemaken in de Thomaskirche waarvoor ze geschreven werd, de H-Moll-Messe en de Brandenburgse concerten … Het zijn sublieme hoofdgerechten in deze reis langs locaties en orgels waar Bach leefde en werkte. Het bezoek aan de Wartburg en het Goethemuseum in Weimar krijgt u er als extraatje bovenop.
 
Verder wandelt u door Eisenach, de geboortestad van Bach, en trakteert reisbegeleider Yves Senden u op een concert op het Trostorgel in Waltershausen. Aan orgels trouwens geen tekort: u bewondert ook het authentieke Wenderorgel in Arnstadt en het door Bach gekeurde Hildebrandtorgel (Naumburg). In Halle bezoekt u nog het Händelhuis en de Liebfraukirche.
 
Maar het hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld de Mattheüspassie in de legendarische Thomaskirche in Leipzig, gebracht door La Chappelle Rhénane, het Thomaner Nachwuchs Chor en solisten o.l.v. Benoît Haller.
 
Verder hoort u ook nog het fenomenale Collegium 1704 o.l.v. Václav Luks. Zij brengen o.a. de eerste 3 Brandenburgse concerten van Bach in de Nikolaikirche. En het is nog niet gedaan: tot slot woont u Bachs H-Moll-Messe bij in de Thomaskirche.

Om in te schrijven, klik hier

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van iemand die de reis al gemaakt heeft? Dit zijn onze ambassadeurs voor de Bachreis naar Thüringen en Leipzig. U kan hen per e-mail contacteren met uw vragen:

Raf en Elisabeth De Troyer: rafael.de.troyer@telenet.be
Charles en Anne Van den Bossche: 
hgc.vdb@telenet.be
Ingrid Quix: i.quix@skynet.be

Reisbegeleider Beatrijs Van Hulle gaf op ons reisevenement een presentatie over de reis naar Thüringen en Leipzig. U kan de diavoorstelling hieronder terugvinden!


 Voor programma, reisbegeleider, verdere informatie: klik hier - 197 kb
 Diavoorstelling Bachfest - 10742 kb