De Groote Tocht

Introductie tekst // De Groote Tocht

De Groote Tocht is een uniek boek, een uniek radioprogramma en een uniek evenement dat je langs 11 verhalen en 100 monumenten de Groote Oorlog binnenleidt.

Lees

Radioreporter Annemie Peeters schildert zorgvuldig 11 portretten van mensen die opmerkelijke herinneringen ophalen aan de Eerste Wereldoorlog, de Groote Oorlog. Verhalen over mannen, vaak nog jongens, die na vier jaar hel in de loopgraven eind 1918 weer thuiskwamen. Thuis wachtten moeders, vrouwen, kinderen. Annemie verzamelde de verhalen die zij vertelden, na weken, maanden, sommigen pas na jaren.

Annemie Peeters en Marc Monballieu // De Groote Tocht

Wielerfanaat Marc Monballieu maalde duizenden kilometers af in de frontstreek en stelde een tocht van 200 km samen die leidt langs 100 monumenten. Elk monument vertelt een ander verhaal over de gruwelen van de Groote Oorlog. Er zijn ook kortere varianten voorzien zodat er een 'Groote Tocht' is op maat van iedereen: 160 km, 2 versies van 100 km, 2 versies van 50 km en 2 versies van een twintigtal kilometer. Hierbij komen zowel het IJzerfront als het Ieperfront aan bod. De tochten leiden ook langs de verhalen die Annemie Peeters in De gezichten bij de Groote Tocht neerpende. Dankzij de duidelijke fietskaartjes rij je nooit verloren.


Fiets mee

Fiets op zondag 8 juni met de hele familie mee met Annemie Peeters en Radio 1. Marc Monballieu stelde een prachtige tocht van 20 en 50 km samen, die vertrekt in de sporthal van Ieper tussen 9u00 en 13u00. Het adres van sportcentrum Ieper is .

staat met zijn talrijke vrijwilligers in voor een veilig parcours en een vlotte organisatie. Hieronder wordt er afgeteld naar deze uitzonderlijke dag. Het belooft groots te worden dus schrijf je zeker in!