logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 



Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Nationale evenementen


image

Leesgroepen

Datum :
Het jaar rond


Locatie :
Zo'n 90 Davidsfonds leesgroepen in heel Vlaanderen


Omschrijving :

Lezen in groep
Leesmappen
Downloads

Lezen in groep

Op heel wat plekken in Vlaanderen komen mensen - literaire veelvraten en occasionele lezers - samen in leesgroepen. Enkele keren per jaar verdiepen ze zich in een vooraf gelezen roman en delen ze hun leeservaringen. Een goed gesprek over literatuur in een toegankelijke sfeer staat centraal. Achtergrondinformatie over de auteur en zijn oeuvre, over de verhaallijnen en de personages komen aan bod. Maar het blijft niet bij praten. De leesgroepen trekken er ook op uit: samen naar een theatervoorstelling, een boekverfilming of een literair museum, een auteursontmoeting ...

Op zoek naar een leesgroep in uw buurt? U vindt de contactgegevens van alle Davidsfonds leesgroepen onderaan deze pagina. Via de kalender vindt u makkelijk terug wanneer bepaalde boeken worden besproken.

Vragen, opmerkingen en suggesties over de leesgroepwerking zijn welkom via leesgroepen@davidsfonds.be.

Leesmappen

Om het leesplezier te ondersteunen ontwerpt Davidsfonds Evenementen boeiende leesmappen rond een bepaald boek. De mappen bevatten een schat aan extra informatie over de inhoud, de personages, de thematiek, het genre, de stijl, de structuur, het vertelstandpunt en nog veel meer. Daarnaast wordt ook het leven en het volledige oeuvre van de auteur in kwestie uit de doeken gedaan. Als kers op de taart vindt u achteraan flink wat verschenen recensies. U kunt de leesmappen bestellen via leesgroepen@davidsfonds.be. Een leesmap kost 7 euro (4 euro voor Davidsfonds Cultuurkaarthouders), plus 2,50 euro verzendingskosten. Een overzicht van alle leesmappen vindt u onderaan de pagina.

Downloads
 Contactgegevens leesgroepen - 71 kb
 Kalender leesgroepen - 93 kb
 Overzicht leesmappen - 121 kb