logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Nationale evenementen


imageimageimage

Davidsfonds Zomerzoektocht

Datum :
Van zaterdag 2 juni tot en met zondag 16 september 2018


Locatie :
De Druivenstreek


Omschrijving :


Davidsfonds Zomerzoektocht 2018
Van zaterdag 2 juni tot en met zondag 16 september vindt de 32ste Zomerzoektocht plaats in de Druivenstreek (Tervuren, Overijse en Hoeilaart). Toffe en verrassende vragen laten je stad en streek met andere ogen bekijken, een lusvormig parcours leidt je langs hoogtepunten en verborgen parels, gastvrije horeca en handelaars bieden leuke extraatjes aan, er is het aangenaam gezelschap van medezoektochters … en een prachtige prijzenpot. Meer info vind je in de folder onderaan deze pagina.

Deelnemen?
Koop je deelnemingspakket bij de toeristische dienst Visit Tervuren, Markt 7b. Je kan er op maandag terecht van 13 tot 17 uur. Van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur.

Wat is de prijs van een deelnemingspakket?
• € 15 voor Davidsfonds Cultuurkaarthouders.
• € 20 voor KBC-klanten, met mogelijkheid een gratis Cultuurkaart aan te vragen.
• € 25 als je je adresgegevens achterlaat en, zonder verdere
kosten, aangeeft een Davidsfonds Cultuurkaart aan te vragen.
• € 30 zonder een van vorige voordelen.

Het pakket bevat een deelnemingsbrochure met de parcoursbeschrijving en de vragen, plus een gloednieuwe streekgids over de Druivenstreek ter waarde van € 17,50.

Neem je met meerdere kinderen deel en wil je alle speurneuzen een brochure met vragen bezorgen? Dan kan je bij Visit Tervuren op vertoon van een volledig deelnemingspakket extra duplicaatbrochures kopen tegen 3 euro per stuk. Opgelet: op die brochures staat geen unieke antwoordcode om officieel deel te nemen (en in de prijzen te vallen).

Fietsverhuur
In de streek zijn er verschillende mogelijkheden om gewone of elektrische fietsen te huren.
Dat kan o.a. bij
  • Wow-routes. Er staat een velo-boxx bij Hotel Rastelli (Hoornzeelstraat 63, 3080 Tervuren) met 5 elektrische fietsen vanaf 7 juni 2018 tot het einde van de Zomerzoektocht. Die box werd er speciaal voor onze Zomerzoektocht geplaatst door Wow-routes. Davidsfonds zoektochters kunnen hier een fiets reserveren. Een fiets kost 23 euro per dag.
  • Filip Sport (www.filipsport.com)
Kasteelstraat 45-47 - 1560 Hoeilaart
Tel.: 02 657 37 33

Open op dinsdag t.e.m. zaterdag van 9 tot 18.30 uur. Gesloten op zon- en maandag.

Brusselsesteenweg 700 - 3090 Overijse
Tel.: 02 657 07 01
U kunt er mountainbikes, stadfietsen of elektrische fietsen huren. Deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht krijgen 1 euro korting bij het huren van een fiets mits reservatie op voorhand (minimum 2 dagen).
Open op donderdag t.e.m. maandag van 10.30 tot 19 uur en op woensdag van 12.30 tot 19 uur. Gesloten op dinsdag.

Fiets-gps
Dit jaar kunt u opnieuw gebruik maken van uw fiets-gps om het parcours te volgen. Het parcours van de gezinszoektocht (het Adhemarparcours) kunt u hier downloaden. Dat van de klassieke zoektocht (het Druivenparcours) vindt u hier.

Foto's Zomerzoektocht
De foto's in onze folder en deelnemingsbrochure werden genomen door Lander Loeckx.
Maakte u zelf leuke foto's tijdens de zoektocht? Deel ze dan zeker met ons via mail of sociale media (Facebook, Twitter of Instagram) met de hashtags #cultuurplezier en #zomerzoektocht.

Bonnetje Westmalle: opgelet
In de deelnemersbrochure vindt u een bonnetje om een gratis Westmalle te consumeren in een aantal horecazaken, zonder extra aankoopverplichtingen. Alleen bij Restaurant Het Park dient u uitzonderlijk een maaltijd te consumeren om het bonnetje te kunnen inruilen. 

Opmerking bij Klassieke Zoektocht - vraag 18
Bij vraag 18 "Aan het Justus Lipsiusplein heb je het huis van kunstschilders Louis Rigaux (geboren in 1887) en zijn neef Jean (geboren in 1935) gezien. Bij de oostelijke kerkhofmuur vind je het graf van Robert Rigaux (geboren in 1857): Wat is de achternaam van diens vrouw?" is het geboortejaar van Rigaux foutief. Dat moet 1892 zijn en niet 1857. Deze fout heeft echter geen invloed op het correcte antwoord. 

nICE! in Overijse is verhuisd
Bij nICE! in Overijse krijgt u het tweede bolletje ijs gratis met het bonnetje in de deelnemingsbrochure. Opgelet: om van dat ijsje te kunnen genieten, moet u nu even verder wandelen naar Stationsplein 2. Sinds juni is nICE! verhuisd.

 Zomerzoektochtfolder 2018 (foto's: Lander Loeckx) - 8508 kb