logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Anzegem [Gaverland]imageimageimage

WEST-VLAANDEREN ZINGT KERST


Datum :
26-12-2008


Uitvoerder :
Ignace Thevelein - samenzang


Omschrijving :

WEST-VLAANDEREN ZINGT KERST

Met een kerstsamenzang op elf plaatsen in West-Vlaanderen blaast het Davidsfonds op tweede kerstdag een schitterende brok Vlaams erfgoed nieuw leven in. De cultuurvereniging beoogt ook de ware betekenis van Kerstmis in de verf te zetten. Brugge was de trendsetter voor dit nieuwe initiatief dat vanaf volgend jaar heel Vlaanderen zal veroveren.

 

Nu zijt wellekome

 

Samen zingen

 

Op vrijdag 26 december om 16 u. zullen in Aarsele, Bellegem, Brugge, Diksmuide, Ieper, Oostende, Roeselare, Sijsele, Wervik, Westkapelle en Wevelgem mensen zich verbonden weten in een sfeervolle kerstsamenzang. Voor de artistieke leiding van West-Vlaanderen zingt Kerst tekent Ignace Thevelein. De kapelmeester van de Brugse kathedraal die in het bisdom Brugge ook verantwoordelijk is voor de kerkmuziek, werkte het concept eerder al uit voor Davidsfonds Brugge. Het samen zingen staat centraal, een ervaren zangleider leidt alles in goede banen, een organist ondersteunt muzikaal. Thevelein selecteerde 19 liederen waarvan de oorsprong, op enkele uitzonderingen zoals Stille Nacht na, te vinden is in het Nederlandse taalgebied.

Het Davidsfonds smeedt nu al plannen om -samen met Koor en Stem- volgend jaar ‘Vlaanderen zingt Kerst’ op de muzikale (kerst)kaart te zetten.

 

West-Vlaanderen zingt Kerst op vrijdag 26 december 2008 om 16 u. in de Sint-Martinuskerk in Aarsele, de Sint-Amanduskerk in Bellegem, de Sint-Jakobskerk in Brugge, de Sint-Andreaskerk in Woumen (Diksmuide), de Kapucijnenkerk in Ieper, de Kapel van de Zusters Clarissen in Oostende, de Sint-Godelievekerk in Roeselare, de Sint-Martinuskerk in Sijsele, de Sint-Jozefskerk in Wervik, de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle en de Sint-Hilariuskerk in Wevelgem. De toegang is gratis. I.s.m. Koor en Stem en de provincie West-Vlaanderen.

www.west-vlaanderenzingtkerst.be

, Maria die zoude naar Bethlehem gaan, Hoe leit dit kindeke…: het zijn echte kerstklassiekers die in de kerstperiode vooral op concertpodia weerklinken. Bij veel mensen leeft nochtans de hunker om die liederen tijdens de kerstperiode zelf te zingen. Dat ondervond ook Davidsfonds Brugge. De kerstsamenzang die zij enkele jaren geleden voor het eerst organiseerden, kent sindsdien een alsmaar groeiende belangstelling. Vorig jaar verzamelden liefst 500 mensen in de Sint-Jakobskerk voor ‘Brugge zingt Kerst’. Het initiatief kende snel navolging in Sijsele en Westkapelle, waar het even succesvol bleek. Geïnspireerd door dat succesverhaal besloot het Davidsfonds om vanaf dit jaar ‘West-Vlaams’ te gaan.

Locatie :
Sint-Amanduskerk

Bellegem

 www.west-vlaanderenzingtkerst.be