logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur | Nieuws | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Rotselaar [Dijleland]image

Religie, milieu en dierenwelzijn


Datum :
dinsdag 20 maart om 20 uur


Uitvoerder :
Johan De Tavernier


Omschrijving :

In het kader van de Nacht van de Geschiedenis waarvan het thema ‘religie’ is, behandelt prof. Johan De Tavernier een wel speciaal aspect van de religie: Hij bespreekt de verbanden tussen de theologische ethiek en onze levensbeschouwingen over ecologie en dierenwelzijn.
We zijn heel nieuwsgierig naar zijn benadering van het milieu en de dierenwereld. Moeten wij dit als ‘dingen’ beschouwen of als levende wezens? Wegen de belangen van de mensen zwaarder door dan die van de natuur en van de dieren? Mogen wij zomaar bossen rooien om snelwegen aan te leggen? Mogen dieren zo maar geslacht worden? En wat met de proefdieren? Het is immers zo dat onze gezondheid door de vooruitgang van de medische en farmaceutische wetenschap alleen maar mogelijk was ten koste van testen op dieren.
We kijken met belangstelling uit naar onze Nacht van de Geschiedenis! Johan De Tavernier is coördinator van de onderzoekseenheid Theologische Ethiek en leidt het Centrum voor Wetenschap, Techniek en Ethiek aan de KU Leuven. Hij doceert theologische ethiek, bio-ethiek en milieuethiek aan studenten theologie en religiewetenschappen en religie, zingeving en levensbeschouwing aan studenten ingenieurswetenschappen en bio-ingenieurswetenschappen

 Frans Van Eylen


Locatie :
Gc De Mena
Provinciebaan
3110 Rotselaar
België