logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Foto's | Inschrijven op de activiteitenmailing


Westerlo [Zuiderkempen]image

Nieuwjaarsconcert


Datum :
zondag 7 januari 2018 om 10 uur


Uitvoerder :
de Filharmonie


Omschrijving :

Een nieuwe klassieker in ons programma is het Nieuwjaarsconcert in het cc Hasselt.
deFilharmonie/Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Philippe Herreweghe & Sandrine Piau (sopraan) vergasten ons op topmuziek.
Hoe zou het de wals vergaan zijn, mocht Johann Strauss er niet geweest zijn? De koning van de driekwartsmaat heeft deze dans tot één van de meest prestigieuze uit de muziekgeschiedenis gemaakt. Philippe Herreweghe neemt u mee naar het Wenen van weleer, toen de Donau nog schoon en blauw was en de champagnekurken feestelijk de lucht in schoten. Kom dat horen, want zijn historisch geïnformeerde lezing van Strauss’ meest fijnzinnige orkestwalsen laat zich niet samenvatten in één-twee-drie. Ditmaal overigens met de nachtegalenstem van Sandrine Piau als cadeauverpakking.
Als gerenommeerde zangeres uit de wereld van de oude muziek werkte de Franse sopraan Sandrine Piau samen met dirigenten als William Christie, Philippe Herreweghe, Christophe Rousset, Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, Ton Koopman, Marc Minkowski en René Jacobs.
Ze zingt veel barokopera, maar ook recenter lyrisch repertoire. Zo was ze onlangs te horen in Händels Alcina, in Brittens A midsummer night’s dream, in Webers Der Freischütz maar ook in Mozarts Don Giovanni, Die Zauberflöte, Mitridate en La finta giardiniera. In liedrecitals met Frans en Duits repertoire laat ze zich graag bijstaan door de pianisten Jos van Immerseel, Roger Vignoles of Susan Manoff. Sandrine Piau werd in 2006 gelauwerd met de eretitel Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres.
Feest! Het hele team van CCHA wenst u een heerlijk muzikaal 2018. Laat ons na afloop van dit heerlijke concert daarop het glas walsen!
We vertrekken om 9 uur met carpooling op het Bistplein. Wie wenst blijft na het concert en het aperitief samen met ons lunchen in het cc.
Inschrijven voor 1 januari (beperkt aantal kaarten) door het overschrijven van € 30 p/p op onze rek. BE80 6528 2274 3877; vermeld het als u blijft lunchen.

 Walter Weckhuysen


Locatie :
cc Hasselt

Hasselt