logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Westkapelle [Land van Gruuthuse]Open monumentendag


Datum :
zondag 10 september 2017 om 09.00 uur


Omschrijving :

SINCFALA, Museum van de Zwinstreek
Zondag 10 september 2017 van 09.00 u tot 11.00 u
OPEN MONUMENTENDAG


Op deze speciale editie van Open Monumentendag ontdek je samen met een gids tijdens een boeiende wandeling het vissersleven en het toerisme van Heist rond de jaren 1900. Welke prachtige bouwkundige parels van toen kun je vandaag nog in het straatbeeld aantreffen? Sta stil bij de belle époquevilla’s, de visserskapel, ’t Kasteeltje, de vissershuisjes en de oude gemeenteschool, want elk heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Elk uur vertrekt er een wandeling vanuit het Museum Sincfala waarbij je ongeveer 1,5u onderweg bent. Spreek af met je familie, vrienden, buren en collega’s, breng je eigen koffiekoeken en pistolets mee en kom eerst gezellig samen ontbijten tussen 9 en 11 u in de museumtuin. Het museum zorgt voor de rest.

Over de middag tussen 12 en 14 u zorgen de visbakkers voor verwennerij van de smaakpapillen. Kom proeven van een lekker vers gebakken ‘vistje’ vooraleer je je wandelschoenen in eerste versnelling zet.

Blijf je liever ter plaatse? Van 9 tot 17 u is Museum Sincfala de plaats waar je moet zijn en gratis te bezoeken. De vissersvrouwen brengen op de even uren de sappigste conversaties tot leven en dat in traditionele Heistse klederdracht.

Keuvelend met een lekker streekbiertje vergezeld van garnalen (15 – 17 u) sluiten we deze sfeervolle editie van Open Monumentendag terug af in de museumtuin.


DF Westkapelle sluit aan met de wandeling van 14 u.

Afdelingsactiviteit DF Westkapelle

 Patrick Dewandel


Locatie :
museum Sincfala
Pannestraat 140
8300 Knokke-Heist