logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Sinaai [Waasland]image

Lezing "Typisch Tostesteron”


Datum :
dinsdag 14 november 2017 om 20 uur


Uitvoerder :
em. prof. dr. Aart De Kruif (Ugent)


Omschrijving :

Welke invloed heeft het hormoon testosteron op het gedrag van mannen én vrouwen? Volgens Aart de Kruif is die invloed vele malen groter dan we al vermoedden. Hij deed jarenlang onderzoek naar gedrag bij dieren en raakte gefascineerd door de grote overeenkomsten tussen dierlijk en menselijk gedrag, met name wat betreft de werking van dit ene hormoon.
Al voor zijn geboorte is bepaald of een man met een hoog of laag testosterongehalte door het leven zal gaan. Mannen met een hoog testosterongehalte hebben een hoger libido, zijn dominanter en hebben meer energie. Mannen met een lagere testosteron- concentratie zijn socialer en meer teamplayers. Ook vinden er schommelingen plaats. Zo is het testosterongehalte (tijdelijk) verlaagd als mannen vader worden en nemen de knuffelhormonen toe. Testosteron is ook voor een vrouw onmisbaar: geen testosteron, minder zin in seks.

Aart de Kruif is sinds 1987 hoogleraar in de verloskunde en voortplanting aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent en woont al jaren in Vlaanderen.

Locatie :
Dorpshuis
Dries
9112 Sinaai