logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Heusden (Vl.) [Gent]image

Verborgen tuin van het bloementapijt - Rechtvaardige Rechters met bloemen


Datum :
Vrijdag 15 september 2017 om 14.30


Uitvoerder :
Gemeente Wetteren


Omschrijving :

Van 14 tot en met 17 september 2017 kan men op de Markt van Wetteren een uniek bloementapijt bewonderen. Een bloementapijt van maar liefst 750 m2 met een uitzonderlijk thema: de Rechtvaardige Rechters. Bloemen en planten brengen het gestolen paneel van het Lam Gods, het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, tot leven. Ook het driedimensionaal aspect van het tapijt is uniek. Men ziet bossen, rotsen, heuvels en lucht. De Rechters zelf worden gelegd met begonia’s. De bossen en heuvels gaan de hoogte in als een omsluitend landschap.

De afdeling van het Davidsfonds Heusden – Wetteren-Ten-Ede biedt u aan dit alles te bewonderen op vrijdag 15 september 2017 met start om 14.30 u. Een gegiste rondleiding midden in het bloementapijt, waar de individuele bezoekers niet is toegelaten, brengt u ook in de verborgen tuin. Daar maakt de bezoeker als het ware zelf deel van het paneel en wordt hij/zij één met de Rechtvaardige Rechters. Bij dat alles vertelt de gids het verhaal van het sinds 1934 verdwenen paneel en wandelt met ons ook langs plaatsen in Wetteren, gelinkt aan deze ophefmakende en nog steeds niet opgeloste diefstal.

De wandeling duurt 2 u en kost 7€ voor davidsfondsleden en 8€ voor niet-leden. In de prijs is een glaasje bubbels, in de verborgen tuin, inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Snel inschrijven is dus de boodschap. Dat kan bij Raymond en Nadine Vereecken – De Roover op telefoonnr. 09/2522073 of e-mail electro.de.roover@telenet.be. Betalen kan op de bankrekening van de Davidsfondsafdeling Heusden-Wetteren ten Ede: BE86-4472-6005-0150.

Niettegenstaande de wandeling start om 14.30 u, spreken we af om 14.00 u af aan de voetgangersbrug aan de Aard in Wetteren, kant centrum. De voetgangersbrug ligt op wandelafstand van de Markt.

Opgelet naar parkeren toe: het is waarschijnlijk dat de gratis parkeerplaats op de Aard zal ingenomen zijn. Daarom verwijzen wij naar de website van de gemeente Wetteren, verkeer en mobiliteit, parkeerbeleid, (parkeer)folder. In de folder zijn parkeerplaatsen binnen Wetterencentrum aangeduid die evenwel veelal betalend en tijdsgebonden zijn of waar de blauwe zone van toepassing is. Carpooling, openbaar vervoer en iets buiten het centrum parkeren zijn dus aangewezen. Raymond Vereecke


Locatie :
Openlucht spektakel op de Markt
Markt
9230 Wetteren
België