logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


St.-Genesius-Rode [Bruegelland]Busuitstap: De Antwerpse Haven


Datum :
Dinsdag 15 augustus 2017


Uitvoerder :
De Greef Mija


Omschrijving :

Busuitstap ‘Antwerpse haven’

Dinsdag 15 augustus 2017

De haven van Antwerpen is niet alleen de tweede grootste van Europa en de economische motor van Vlaanderen.
Een nieuw havenhuis én een havenbezoek op een unieke, hedendaagse wijze zorgen ervoor dat deze busuitstap, voor u georganiseerd door vtbKultuur Sint-Genesius-Rode een niet te missen kans is.

In de VM snuiven we de unieke havensfeer op met een busrondrit van Antwerp Port Tours. Aan boord van onze bus krijgen we uitleg van een gids en is er interactieve begeleiding met iPads. Zo ontdekken we unieke locaties, zien we beelden van achter de schermen en bekijken we interviews met werknemers die vertellen over hun ervaringen in de haven.
Met het Havenhuis leverde Zaha Hadid Architects een architecturaal meesterwerk af, op maat van een wereldhaven als Antwerpen. Het nieuwe gebouw symboliseert het dynamische, betrouwbare, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. Het is de dagelijkse werkplek voor 500 medewerkers van het Havenbedrijf en het fungeert als ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen is zonder twijfel een van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar ook binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een fascinerend lijnenspel dat er zich op elke verdieping voltrekt, en duizelingwekkende vergezichten. .
Praktisch

‘Voor het bezoek aan het nieuwe havenhuis is een goede fysieke conditie vereist wegens het veelvuldig gebruik van trappen’.

Deelnameprijs per persoon : niet-leden betalen € 70,- / leden betalen € 65,-
Inbegrepen : busvervoer, onkosten van de chauffeur, ochtendkoffie, voorziene toegangen en gidsen, ochtendkoffie en lunch

Inschrijven (voor 1 juli ek)
Eerst via sintgenesiusrode@vtbkultuur.be en/of 0478 46 25 41
Vervolgens betaling van het juiste bedrag op BE74 0001 6318 3807 van vtbKultuur Sint-Genesius-Rode, met vermelding ‘Antwerpse haven’¨

 Mija De Greef


Locatie :
Vertrek St-Genesius-Rode, Gemeentehuislaan (Fortis): wordt later mede gedeeld

2000 Antwerpen
België
Telefoon 0478-46 25 41
Email sintgenesiusrode@vtbkultuur.be

 Download 1 - 846 kb