logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Londerzeel [Land van Affligem en Grimbergen]imageimageimage

KERSTCONCERT met uitsluitend Vlaamse kerstliederen om mee te zingen in de Sint-Jozefkerk, Gerard Walschapplein te Londerzeel St.-Jozef


Datum :
zondagnamiddag, 2de kerstdag op 26 december 2010 om 16u00


Uitvoerder :
alle aanwezigen zingen mee met het koor “CUM DECORE” uit Peizegem onder de leiding van Eliane Mostien en begeleid door Karen De Hertogh


Omschrijving :

U ZIJT WELLEKOME

 

Op zondag 26 december 2010 om 16u00 organiseert het Davidsfonds in samenwerking met Koor&Stem, Knack en de trappistenbrouwerij van Westmalle opnieuw U zijt wellekome (het vroegere Vlaanderen zingt kerst). De nieuwe naam is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen: Nu zijt wellekome. De hele familie kan opnieuw op tweede kerstdag op een 80-tal plaatsen in Vlaanderen het authentieke kerstverhaal herbeleven door samen vergeten kerstliederen te zingen. Nu zijt wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan en Hoe leit dit kindeken zijn er slechts enkele van. Met dit initiatief wil het Davidsfonds het authentieke kerstgebeuren onder de aandacht brengen. U zijt wellekome is dan ook een gratis evenement, gekoppeld aan twee goede doelen. Iedere deelnemer krijgt de kans voor of na de kerstsamenzang een vrije bijdrage te geven.

Dit jaar steunt U zijt wellekome enerzijds een internationaal goed doel (oog op de wereld), maar ook een nationaal goed doel (oog op de eigen leefwereld). Het internationale goede doel is Handicap International. Handicap International is een onafhankelijke organisatie die er voor zorgt dat mensen met een handicap hun zelfstandigheid en hun plaats in de samenleving terugvinden, vooral in landen met moeilijke leefomstandigheden. Het nationale goede doel is CEDES. CEDES is een beweging voor integrale armoedebestrijding. De beweging zorgt voor dialoog en samenwerking met groepen, organisaties, diensten en beleidsverantwoordelijken overal in Vlaanderen om de armoedekloof te overbruggen. Ze concentreren zich niet op noodhulp, maar pakken via voorbeeldprojecten de oorzaken van de armoede aan.

Ignace Thevelein, kapelmeester van de Brugse kathedraal, verzorgde de artistieke uitwerking van U zijt wellekome. Thevelein selecteerde de liederen waarvan de oorsprong, op enkele na, volledig in het  Nederlandse taalgebied terug te vinden is. Het samen zingen staat centraal. Een ervaren zangleider leidt alles in goede banen. Een organist ondersteunt muzikaal. U krijgt ter plaatse ook een gratis zangboekje.

Hier in Londerzeel georganiseerd door :  Davidsfonds Londerzeel-Centrum & Steenhuffel + Davidsfonds Heide i.s.m. de Kerkraad Londerzeel Sint-Jozef.

“CUM DECORE” uit Peizegem is het koor dat de samenzang zal ondersteunen; hun dirigente is Eliane Mostien. Voor de muzikale begeleiding zal Karen De Hertogh instaan.Locatie :
Sint-Jozefkerk te Londerzeel St.-Jozef
Gerard Walschapplein
1840 LONDERZEEL