logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Oostduinkerke-Wulpen [Westhoek]image

APERITIEFCONCERT OP PAASMAANDAG - Tim Breckpot viool en Maaiken Lamote gitaar


Datum :
Paasmaandag 25 april 2011 om 11 uur


Omschrijving :

Tim Breckpot (°Brugge 1978) en Maaiken Lamote (°Blankenberge 1976)
leerden elkaar kennen in 1987, in de koorklas van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Blankenberge. Ze vonden elkaar ook met hun instrument, en begonnen al heel jong samen op te treden.
Tijdens hun verdere muziekstudies scheidden de wegen van dit duo, maar ze verloren elkaar nooit uit het oog, en bleven samen optreden.
In 1994 begon Maaiken hogere studies muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze gitaar volgde bij Raphaëlla Smits. In 1999 studeerde ze af “met onderscheiding” als “meester in de muziek”.
Ook Tim ging de muzikale weg op en studeerde in juni 2001 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij les volgde bij Guido De Neve. Hij  behaalde er eveneens “met onderscheiding” het diploma “meester in de muziek.” 
Beiden behaalden na hun studies nog een bijkomend diploma. Maaiken volgde haar passie voor kamermuziek, en behaalde met het gitaartrio Asturias “grootste onderscheiding” in de optie kamermuziek.
Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent behaalde ook Tim in 2003, na een tweejarige solistenopleiding bij Michael Bezverhny, met “grote onderscheiding” het diploma “solist, optie hedendaagse muziek”.
Nog steeds blijven ze zich bekwamen tijdens diverse masterclasses bij grote gitaristen/violisten …
Na hun studies speelden beiden in verschillende professionele ensembles, Tim hoofdzakelijk bij de Vlaamse Opera, het Symfonieorkest van Vlaanderen en het Vlaams Radio-orkest, Maaiken vooral met gitaartrio Asturias en ook andere gelegenheidsensembles.
Bovenop hun drukke agenda als uitvoerend musicus proberen zij hun enthousiasme door te geven aan leerlingen van de muziekacademies van Blankenberge (Maaiken en Tim)  en Ieper (Tim). 
Niettegenstaande hun uiteenlopende wegen bleven deze jonge muzikanten regelmatig samen optreden. Gitaar en viool vormen een perfecte, veel gebruikte harmonische combinatie. Zij brengen op hun concerten dan ook de grote klassiekers zoals Vivaldi, Corelli, Pergolesi, Paganini maar ook hedendaagse meesterwerken van o.a. Piazzolla, Ibert....
Ook mochten zij reeds heel wat feestelijkheden luister bij zetten met hun muziek zoals huwelijken, academische zittingen, familiefeesten... De bezieling en het perfect muzikaal aanvoelen van elkaar spreekt de toehoorder onmiddelijk aan. Een muzikaal duo dat een breed publiek bekoort!

Toegangsprijs:
6 euro
leden Davidsfonds, CJP en senioren vanaf 55 jaar: 5 euro,
kinderen < 12 jaar: 2 euro
voorverkoop: 5 euro
 
Ingangskaarten:
bij de bestuursleden van je Davidsfondsafdeling
reserveren: 058 51 49 20 of paul.depondt1@telenet.be
toerismebureau te Oostduinkerke, Astridplein
           
 

Locatie :
Feestzaal Witte Burg

8670 Oostduinkerke