logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Brussel-Centrum [Gewest Brussel]Cultuurforum: Merlijn. Tovenaar, raadgever, waarzegger


Datum :
Dinsdag 9 februari 2010, 19.45 uur


Uitvoerder :
Ludo Jongen


Omschrijving :

Door Ludo Jongen

Toveren mag ons dan niet in het bloed zitten, we zijn van kindsbeen af gefascineerd door tovenaars en magie. Vandaag kent iedereen Harry Potter, de leerling-tovenaar. Feit en fictie liggen soms heel dicht bij elkaar. Want een van de belangrijkste figuren uit de Harry Potter-verhalen is Perkamentus. En hij is een achterachterneefje van een van de grootste magiërs aller tijden: Merlijn!
Over Merlijn gaan de meest merkwaardige verhalen de ronde. Hij zou de legendarische koning Arthur voortdurend met raad bijgestaan hebben. Hij had magische krachten. Hij las
voorspellingen. Maar wie was Merlijn? Ludo Jongen, docent Middelnederlandse letterkunde aan de Universiteit van Leiden schets de geschiedenis van deze ‘tovenaar’. Wat vinden we echt terug in oude geschriften en wat is legende?

GOED OM WETEN

• BRUSSEL: Grote Aula van de H.U. Brussel, Vrijheidslaan 17 in Koekelberg (dicht bij de Basiliek, ingang via de Vandesandestraat). Parkeergelegenheid in de ondergrondse parking van de K.U. Brussel. Metro- en bushalte Simonis op wandelafstand.
• Abonnement op de hele cyclus, drink inclusief € 33 (€ 27 voor Davidsfonds leden - € 10 voor studenten). In het abonnement (uitgezonderd abonnement studenten) is het boek Hoe werkt het gerecht? van Caroline Van den Berghe (€ 15,95) begrepen.
• De toegangsprijs per lezing, drink inbegrepen: € 8 ( € 6,5 voor Davidsfonds leden - € 2,50 voor studenten).


Locatie :
HUB Campus Koekelberg
Vandesandestraat
1081 Koekelberg
Telefoon 02/512.89.43
Email brussel@davidsfonds.be