Over Toast Literair met Maarten Jagermeester

29 jan
Oevel - Parochiezaal De Biekorf

Toast Literair met Maarten Jagermeester

We genieten van een uitgebreid ontbijt.  Nadien vertelt Maarten Jagermeester ons vol passie en humor over zijn boeken.

zondag 29 januari 2023 van 09:00 uur tot 12:00 uur

maarten jagermeester als dierenartsFrans Van Tendeloo werd geboren op een boerderij en groeide op tussen de dieren. Al van kleins af aan was hij dol op dieren. Zijn besluit stond dan ook al gauw vast: hij zou dierenarts worden. Hij studeerde aan de universiteit van Gent en heeft sinds de jaren zeventig een eigen dierenartspraktijk.
De belevenissen in zijn praktijk, met de dieren maar vooral ook met hun baasjes, inspireerden hem tot het schrijven van verhalen. Hij koos hiervoor een pseudoniem: Maarten Jagermeester. Maarten is de naam van zijn petekind en Jagermeester heeft hij afgeleid van het Duitse bessenlikeur Jägermeister. 

Hij schreef enkele verhalenbundels voor volwassenen en in 1993 verscheen Het kattenmoedertje, zijn eerste kinderboek. Het boek viel erg in de smaak bij kinderen en werd in 1994 bekroond door de Kinderjury van Berlicum.

Maarten Jagermeester vond het erg leuk om voor kinderen te schrijven en besloot dit te blijven doen. In 2008 verscheen zijn vijfentwintigste kinderboek!

Op de lokale televisie RTV (Kempen) kwam Frans Van Tendeloo  elke week een tip geven over de verzorging van de hond. Je zag hem misschien ook al op Ketnet of VT4 of in “Schuif af”.

Onder zijn echte naam, Frans Van Tendeloo, schreef hij verscheidene naslagwerken over dieren.

In 2012 stopte Maarten met zijn succesvolle serie jeugdboeken 'Dieren bij de dokter'. In 2013 verscheen 'Ozzie de reddingshond. Tussen 2013 en 2018 ging  Maarten als hobby wat bijstuderen aan de Unif (Open Universiteit) over cultuurwetenschappen om in 2019 terug een boek te schrijven: 'Meneer de dierendokter'.  In 2021 bracht hij zijn 41ste boek uit "Komt een kat bij de dierendokter".

Prijzen

Ticket Prijs
leden-tarief € 15,00
niet-leden € 20,00

Info: oevel.davidsfonds.be

Meer info via davidsfondsoevel@gmail.com   Inschrijving door overschrijving op rekening: BE28 0011 8813 5620 op naam van Davidsfonds-Oevel.  

Deze activiteit wordt gesponsord door "Literatuur Vlaanderen"

Labels: Ontspanning & OntmoetenRolstoeltoegankelijkActiviteitToast LiterairBijeenkomst