Over Toast Literair met Leen van den Berg

22 jan
Rotselaar - PZ Sint-Pieter

Toast Literair met Leen van den Berg

In gesprek met auteur Leen van den Berg

zondag 22 januari 2023 om 10:30 uur

Op de Toast Literair van Davidsfonds Rotselaar geven we graag het woord aan Leen van den Berg, een schrijfster van bij ons. Philippe Hendrix interviewt haar over haar carrière, leven en lezen, haar passies buiten het schrijven. En natuurlijk ook over haar onlangs gepubliceerde roman, Vuurvader.

 Leen van den Berg schrijft romans, prentenboeken en filmscenario's, organiseert schrijfateliers en geeft les als schrijfdocente in Vlaanderen, Nederland, Zuid-Afrika en Suriname. Ze debuteerde in 1995 met 'In het teken van de dolfijn'. Na enkele avontuurlijke jongerenromans, die ze samen met Beatrijs Peeters schreef, ging ze in 2000 de solotoer op met het magisch-realistische adolescentenroman 'Maskers' en nadien 'Lege ogen', waarvan een succesvolle theaterbewerking werd gemaakt. ‘Soeur Sourire’ was, na het oorspronkelijke filmscenario, haar debuutroman voor volwassenen. Haar roman voor ‘Vuurvader’ was ‘Alles is krom,’ een ironische parodie op de samenleving die speelt twee jaar na corona. Het werk van Leen van den Berg werd meermaals vertaald.

Het belooft een gezellige zondagvoormiddag te worden. Met een drankje en een knabbeltje luisteren naar een interessante auteur, omringd door goed volk. Cabaret Volière zorgt voor een royale muzikale noot.  Davidsfonds Rotselaar trakteert u op een nieuwjaarsreceptie, dat drankje en knabbeltje kost u dus helemaal niets.

Literatuur Vlaanderen logo liggend_Kleur RGB_Klein

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Standaard € 10,00

Info: Philippe Hendrix
via rotselaardavidsfonds@gmail.com  of  0497/822046 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijLiteratuurDiversiteitLezingActiviteitWereldToast Literair