Over Mozart, de ster van een wonderkind

16 jan
Sint-Katelijne-Waver - Grote zaal Sint-Katarina

Mozart, de ster van een wonderkind

2023 : Lezing door  Jos Meersmans (°1951 )

Quartet Nr 4  Do groot – KV 157

Het leven van Mozart start als een sprookje. De verbeelding slaat op hol bij de schitterende reisverhalen vanuit Salzburg naar Wenen, Parijs, Londen en Italië.  Gaandeweg maken we kennis met de fenomenale muzikale ontplooiing van de jonge Wolfgang, de invloeden die hij ondergaat en de contacten met andere belangrijke musici. Aan de hand van een vijftiental muziekfragmenten krijgt u een duidelijk beeld van Mozarts stijlontwikkeling.  .

Brieven worden voorgedragen, operafragmenten toegelicht… Tenslotte peilen we naar de betekenis van Mozart in zijn én onze tijd.  Waarom is Mozart zo uniek?  Zijn er dan vandaag geen wonderkinderen meer ? Is het fenomeen Mozart dan alleen in de achttiende eeuw mogelijk geweest ?

maandag 16 januari 2023 om 20:00 uur

Deze auteur en verteller studeerde musicologie en was leraar muziekgeschiedenis en algemene muziekcultuur aan het Stedelijk Conservatorium te Leuven. 

Inkom : 10 euro pp voor leden van DF-Lidgezinnen, 12 euro pp voor niet leden. Verdere informatie : zie uitnodiging.

Inschrijving vooraf gewenst.                   tel. 015 / 31 68 93

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Wil u uw deelname aankondigen, zend dan een e-brief naar : 

sint-katelijne-waver@davidsfonds.net 

Labels: Kunst & CultuurMuziek1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkActiviteitBijeenkomstafdelingGeschiedenismuziek