Over Toast Literair: ontbijt en lezing

22 jan
Brasschaat - Ons Middelheem

Toast Literair: ontbijt en lezing

Paul van Ostaijen introduceerde met zijn speelse gedichten in 1916 het modernisme in Vlaanderen. ‘Bezette Stad’ behoort tot de absolute top van de internationale avant-garde. Maak kennis met het werk en leven van deze compromisloze schrijver. Een heerlijk goed verzorgd ontbijt vergezelt deze voormiddag.

zondag 22 januari 2023 van 09:00 uur tot 12:30 uur

Matthijs de Ridder zoekt in zijn boeken naar creatieve invalshoeken om het verhaal van onze tijd te vertellen. Rebelse ritmes (2012) is een alternatieve cultuurgeschiedenis van de 20e eeuw, op het ritme van de jazz. Boem Paukeslag (2021) is een avontuurlijke strooptocht door Paul van Ostaijens meesterwerk ‘Bezette Stad’. Momenteel werkt de schrijver aan een biografie van Paul van Ostaijen.

Paul van Ostaijen introduceerde met zijn speelse gedichten in 1916 het modernisme in Vlaanderen. ‘Bezette Stad’ behoort tot de absolute top van de internationale avant-garde. Ook honderd jaar later sprankelt zijn werk nog. Niet alleen door zijn ongeëvenaarde klank- en ritmegevoel, maar vooral ook door de intelligente analyse die hij maakte van de snel veranderende wereld waarin hij leefde. Maak kennis met het werk en leven van deze compromisloze schrijver.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden tarief € 17,00
Niet-leden tarief € 22,00

Inschrijven: activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be of via Ria Keysers ☎️ 03 652 12 86

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijZingevingDagevenementLezingActiviteitToast Literair