
Dagreis Kortrijk
Heemkundige kring Het Ambacht Maldegem en de Davidsfondsafdelingen Adegem en Maldegem slaan de handen in elkaar om een busreis richting Kortrijk te organiseren. Het verhaal van Vlaanderen’ inspireerde. Focus ligt op een paar aspecten van de geschiedenis en bedrijvigheid van Vlaanderen: de Guldensporenslag van 1302, de vlasindustrie… en het jeneverstoken.
Programma: 8.15 u. vertrek aan het zwembad van Maldegem - 9.30 u. koffie en ontbijtkoek in Kaffee Damast te Kortrijk -10 u. gegidst bezoek aan Texture, het vroegere vlasmuseum - 12 u. middagmaal in Kaffee Damast - 13:45 u. verplaatsing naar centrum; verdeling in twee groepen voor bezoek aan Kortrijk 1302 in de O.-L.-Vrouwkerk, een indrukwekkend klank- en lichtspel met animaties die de bloei van het graafschap Vlaanderen en de aanleiding tot de Guldensporenslag evoceren; gegidst bezoek aan markt met belfort, begijnhof, Sint-Maartenskerk met voor de dapperen en sportievelingen mogelijkheid de toren te beklimmen… - 16 u. Vertrek uit Kortrijk, stop in Deinze voor bezoek aan stokerij Filliers met rondleiding en proeverij - 18 u.: huiswaarts.
Deelname: reserveren kan door overschrijving, vóór 15 september 2023, van € 78 per persoon, op rekeningnummer (IBAN) BE51 9799 5939 3962 , (BIC) ARSPBE22 van Het Ambacht Maldegem. In die prijs zijn begrepen vervoer per autocar, koffie bij aankomst in Kortrijk, gegidst bezoek aan het Texture-museum, middagmaal, geleid bezoek aan Kortrijk 1302 en stadskern, bezoek aan stokerij Filliers in Deinze.Wie over museumpas beschikt, mag ineens 6 euro aftrekken (entreegeld Texture, groepstarief) en betaalt € 72 voor zijn/haar deelname. Wél zorgen dat je je pas bij je hebt op 22.09! Het is aan te raden je inschrijving ook telefonisch of per e-mail vast te leggen. Dit kan via Het Ambacht Maldegem | Marc Martens, 050/71 55 67, marcpjmartens@hotmail.com of via het Davidsfonds Maldegem | agnes.vancraenenbroeck@telenet.be , 050/71 31 13 of via Davidsfonds Adegem | piet.blomme@telenet.be, 050/71 43 57.
Middagmaal: deel bij inschrijving per deelnemer je keuze mee voor het middagmaal: A = orloffgebraad met ham- en kaassaus - B = vol au vent met frietjes - C = Dame blanche - D = Kalletaart