logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Opera uit de doeken - Introductiecursus opera


Docent(en) :
Joosten Luc, meer info
De Volder Piet, meer info
Lobbestael Anne-Mie, meer info


Datum :
ma. 7 en 21 okt. en 4 nov. van 14 tot 16.30 uur


Omschrijving :


- De ontwikkeling van de opera
- Van tekst tot uitvoering
- Regisseur, dramaturg, grimeurs, coupeuses …

Mozart, Verdi, Wagner, Bizet … Het zijn maar enkele van de grote componisten die nog steeds bekend zijn door hun opera’s. Maar wat is een opera precies? Waarin verschilt dit ‘gezongen toneelstuk’ van musical en operette? Wat is een libretto? Hoe werken componist en tekstschrijver samen? Wat is de rol van een regisseur? Deze cursus staat open voor al wie graag kennismaakt met deze fascinerende kunstvorm.

De dramaturgen van de Vlaamse Opera begeleiden u op uw eerste stappen in de operawereld. Na deze lessen hebben de termen libretto, aria, recitatief en ouverture geen geheimen meer voor u en kent u de verschillen tussen barokopera, opera buffa, oratorium en muziekdrama. Met al die kennis geniet u in de Vlaamse Opera dubbel zo hard van een voorstelling naar keuze.

Extra: Bij deze cursus is een voucher inbegrepen voor een voorstelling naar keuze in de Vlaamse Opera (seizoen 2013 - 2014). Alle info over de programmatie van de Vlaamse Opera vindt u op de website www.vlaamseopera.be.

Locatie :
Vlaamse Opera Gent (Schouwburgstraat 3)


Info :
09/223.13.63 (Annie Leijman) 016/310.670 (Davidsfonds Academie)

i.s.m. Davidsfonds Reg. Gent en de Vlaamse OperaInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 132.00 Cursus (koffie, syllabus, programmaboek en voucher voor voorstelling naar keuze inbegrepen)
€ 126.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart