logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Karl Marx - 200 jaar later


Docent(en) :
Devos Rob, meer info


Datum :
Woensdag 14 maart 2018 van 15 tot ca. 22 uur


Omschrijving :

200 jaar geleden werd Karl Marx geboren. Hij groeit uit tot een van de grootste denkers van de 19de eeuw, maar ook in de 20ste eeuw en vandaag oefent hij een enorme invloed uit. Met zijn filosofie uit hij harde kritiek: op de gangbare religie en filosofie, maar ook op het recht, de politiek en de burgerlijke maatschappij. Maar hij is hoopvol: de maatschappelijke tegenstellingen zullen onvermijdelijk tot uitbarsting komen in een proletarische revolutie. En die zal volgens Marx op haar beurt leiden tot een communistische samenleving zonder uitbuiting en vervreemding.

Wat blijft vandaag over van zijn maatschappelijke analyse en droom? Prof. Rob Devos belicht de sterktes en zwaktes van Marx’ denken. In de aansluitende theatermonoloog MARX, gespeeld door Johan Heldenbergh, kijkt de filosoof zelf terug op zijn bewogen leven en denken. In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

PROGRAMMA
15 u.: onthaal
15.30 u.: lezing
18 u.: lichte maaltijd
20 u.: theatermonoloog Marx

Deze dag is helaas uitverkocht. U kan zich laten opnemen op de wachtlijst door hier te klikken. Wij laten u iets weten indien er een plaats vrijkomt. 

Locatie :
30CC Schouwburg (Bondgenotenlaan 21, Leuven)


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Organisatie: i.s.m. Davidsfonds Reg. Leuven en 30CC